Din ciclul “afaceri păguboase ale statului” în plină pandemie. SAPE plătește o chirie de 493.000 lei pentru depozitarea a zeci de milioane de măști achiziționate din Vietnam, care au fost mutate dintr-un antrepozit vamal într-un spațiu de depozitare

Publicat pe Categorii Exclusiv, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Din ciclul “afaceri păguboase ale statului” în plină pandemie. SAPE plătește o chirie de 493.000 lei pentru depozitarea a zeci de milioane de măști achiziționate din Vietnam, care au fost mutate dintr-un antrepozit vamal într-un spațiu de depozitare

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie a rămas pe cap cu câteva zeci de milioane de măști, achiziționate din Vietnam, care au stat într-un antrepozit vamal. De mai bine de o lună, măștile au fost mutate într-un spaţiu de depozitare autorizat PSI, pentru care SAPE plătește chirie.

Conform contractului încheiat la finele lunii august, firma Master Mind SRL încasează de la SAPE  493.000 lei (exclusiv TVA).  Spațiul este izolat termic, branşat la utilităţile necesare funcţionării în condiţii optime pentru depozitarea măștilor de protecție, care după cum se prezintă situația, sunt puține șanse să fie utilizate, chiar dacă România este în continuare în plină pandemie.

Foto: Hotnews.ro

​Astfel se prezintă o afacere a statului cu măști chirurgicale, care se dovedește a fi păguboasă din toate punctele de vedere. Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), care are unic acționar Ministerul Energiei, a  cumpărat 95,9 milioane de măști, în urma unui contract semnat cu o companie a statului vietnamez, Orange Pharmaceutical Company LTD. Din măștile vietnameze au mai rămas de vândut peste 90 de milioane, după ce SAPE a reușit să dea 5 milioane dintre ele către Ministerul Educației, potrivit unei anchete a Hotnews. Este posibil ca, între timp, SAPE să mai i scăpat de o parte din acește măști, însă grosul stă acum într-un depozit pentru care se plătește chirie.

Practic, din aprilie 2020, S.A.P.E. a devenit și trader de măști chirurgicale. Obiectivul  stabilit de societate a fost să se alăture luptei împotriva infecției cu COVID-19, prin aprovizionarea spitalelor cu echipamente și aparatură de la producătorii și furnizorii români.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.