Din septembrie, nou Regulament de acreditare a producătorilor de energie electrică din surse regenerabile de energie

Publicat pe Categorii Esential
Prima Pagina Actual Esential Din septembrie, nou Regulament de acreditare a producătorilor de energie electrică din surse regenerabile de energie

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a pregătit un nou
Regulament de acreditare a producătorilor de energie electrică din surse regenerabile de energie.

Potrivit acestuia, se modifică pragul de putere electrică instalată în centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie peste care este necesară notificarea individuală a schemei de sprijin prin certificate verzi către Comisia Europeană, de la 125 MW la 250 MW. Totodată, se creează cadrul legal care permite acreditarea operatorilor economici care dețin centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie cu putere electrică instalată peste 250 MW pentru care nu au fost emise decizii de autorizare individuale din partea Comisiei Europene din motive neimputabile lor, până la data emiterii acestora.

Proiectul de Ordin al ANRE este supus consultării publice și urmează să intre în vigoare de la începutul lunii septembrie. În noul Regulament, au fost introduse definiții pentru tipurile de acreditare și condiții de întrerupere a acreditării; modificată definiția instalațiilor noi; clarificat numărul de CV acordate producătorilor de E-SRE acreditați după 1ianuarie 2014.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *