The Diplomat: Forum dedicat energiei termice, pe 16 martie

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic The Diplomat: Forum dedicat energiei termice, pe 16 martie

Publicația The Diplomat-Bucharest organizează cea de-a treia ediție a forumului dedicat energiei termice sub denumirea „Thermal Energy Forum 2017”, îin data de 16 martie 2017 la Hotel InterContinental – Sala Rapsodia, București.

Thermal2017_300_250RO (2)

Conform proiectului Strategiei Energetice elaborat de catre Ministerul Energiei, mai mult de jumatate dintre cele 60 de localitati cu SACET functional in Romania au nevoie de investitii substantiale in modernizarea distributiei de agent termic si inlocuirea vechilor centrale termoelectrice in cogenerare, ce se apropie de sfarsitul duratei de viata. Noua strategie energetica promoveaza cogenerarea de inalta eficienta, activitatile de identificare si valorificare a potentialului national de cogenerare.

O alta arie centrala de interventie strategica aduce in prim plan amplificarea programelor de crestere a eficientei energetice a cladirilor. Strategia se refera in principal la blocurile de locuinte, cu impact maxim din punct de vedere energetic si ca numar de locuitori, respectiv gospodariile ce primesc ajutoare pentru incalzire, cu impact maxim din punct de vedere social si bugetar. Sursele de finantare pot fi atat private, sustinute prin reglementari adecvate, cat si publice, precum bugetele locale, bugetul central si fondurile structurale, lucrarile de izolare termica trebuind sa se conformeze unor standarde minime de calitate.

Dezbaterea organizata de The Diplomat Bucharest vizeaza situatia actuala a serviciului de alimentare cu energie termica in sistem centralizat, prevederile directivei europene “Energy Winter Package 2016” si impactul lor asupra politicii energetice nationale, noutati despre Programul National Termoficare 2006 – 2020 – Caldura si confort, promovarea sistemelor bazate pe tehnologii de inalta eficienta.

Au confirmat prezența ca spaekeri: Valeriu Binig Partener EY, Emil Calotă Vicepresedinte ANRE, Gérard Verdebout Presedinte  ARPEE, Corneliu Bodea Presedinte Centrul Romana al Energiei (CRE), Valérie Plainemaison Secretar General, Federatia Europeana a Serviciilor de Eficacitate si Inteligenta Energetica – EFIEES, Matthias Vogel Director Executiv Veolia Ucraina, Radu Burnete Expert Afaceri Publice, Consiliul Investitorilor Straini – FIC.

Pentru mai multe detalii, accesati pagina de eveniment http://thermal-conference.thediplomat.ro/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *