Diplomatul Cornel Feruță a pierdut competiția pentru șefia Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Diplomatul Cornel Feruță a pierdut competiția pentru șefia Agenției Internaționale pentru Energie Atomică

Diplomatul român Cornel Feruță nu va conduce Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică. După o a doua rundă, argentinianul Rafael Grossi  a obținut cele două treimi din voturile necesare. Feruță a condus interimar AIEA.

Reacția Ministerului român de Externe:

„Ministerul Afacerilor Externe adresează felicitări candidatului argentinian și își exprimă disponibilitatea de a coopera cu acesta pentru prezervarea credibilității și imparțialității recunoscute în plan internațional ale AIEA. MAE consideră esențială păstrarea prestigiului Agenției de la Viena, în special având în vedere provocările și complexitatea dosarelor pe care le gestionează. Rezultatele obținute de ambasadorul Cornel Feruță reflectă sprijinul important pentru candidatura sa din partea mai multor state membre ale Consiliului Guvernatorilor. Reamintim că în etapele precedente ale procesului de alegere, candidatul român a obținut un maxim de 17 voturi. Activitatea ambasadorului Feruță, atât ca parte a echipei fostului Director General al AIEA, Yukiya Amano, cât și la conducerea Agenției, în procesul de tranziție, a fost și continuă să fie unanim apreciată de statele membre.

Deținerea unor funcții înalte în conducerea Agenției de la Viena, care au culminat cu alegerea diplomatului român de către Consiliul Guvernatorilor în calitate de Director General în exercițiu al AIEA, reflectă importanța și expertiza pe care România o deține la nivelul organizațiilor relevante din sistemul internațional. Ministerul Afacerilor Externe își exprimă întreaga apreciere față de activitatea diplomatică și profesionalismul ambasadorului Cornel Feruță”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *