Directorul general al Romgaz, amendat de ASF. A întârziat cu câteva zile publicarea de informații pe BVB

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Directorul general al Romgaz, amendat de ASF. A întârziat cu câteva zile publicarea de informații pe BVB

Directorul General al Romgaz, Virgil Metea, este bun de plată. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să-l sancționeze cu două amenzi, în sumă totală de 6.500 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a informațiilor privilegiate. Practic, Metea a fost sancționat că a întârziat cu câteva zile  publicarea, pe site-ul Bursei de Valori București, a  informațiilor privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli în Guvern, în noiembrie 2015, precum și a celor privind notificarea din aprilie 2016 de încetare a relației contractuale cu E.ON Energie.

automated-trading-211x140

Potrivit ASF, informațiile trebuiau diseminate în noiembrie 2015 și aprilie 2016. În ce privește aprobarea BVC rectificat al companiei, informația a fost publicată în data de 16 noiembrie, însă ședința de guvern a avut loc pe 11 noiembrie! Metea a primit de la ASF în această situație o amendă de 2.000 de lei.

Decizia de încetare a relației contractuale cu E.ON Energie  a fost publicată de Romgaz pe BVB în data de 26 aprilie 2016, deși notificarea era datată 18 aprilie. Notificarea de reziliere a contractului dintre cele două companii a devenit astfel o informație privilegiată în condițiile în care emitentul avea obligația de a informa investitorii, de îndată, cu privire la efectele rezilierii contractului în cază, se precizează în informarea ASF. Pentru contravenția reținută s-a stabilit, tot în sarcina directorului general, amenda de 3.000 lei, majorată cu 1.500 lei reprezentând 50% din maximul sancțiunii stabilite.

Potrivit Deciziei ASF, Metea trebuie să achite cele două amenzi în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei la Direcția de Impozite și Taxe Locale, în caz local se vor lua măsuri în vederea executării silite. Se precizează, totodată că o contestație din partea directorului general al Romgaz nu suspendă executarea sancțiunii.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *