Distribuție Energie Electrică România susține 73 elevi care vor să devină electricieni. Le oferă burse și locuri de muncă

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Distribuție Energie Electrică România susține 73 elevi care vor să devină electricieni. Le oferă burse și locuri de muncă

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) susține învățămantul profesional de stat în sistem dual. Compania din Grupul Electrica DEER încurajează 73 de tineri să opteze pentru o carieră în domeniul energetic, susținând financiar patru unități de învățământ, din trei zone geografice ale țării, pentru trei profiluri de specialitate: exploatare joasă tensiune; protecții relee, automatizări; exploatare centrale, stații și rețele electrice.

Instituțiile de învățământ partenere ale DEER sunt: Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, cu 20 de locuri disponibile, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea – 5 locuri disponibile (zona Transilvania Nord); Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” Alba Iulia – 24 de locuri disponibile (zona Transilvania Sud); Liceul Tehnologic Energetic “Elie  Radu” Ploiești – 24 de locuri disponibile  (zona Muntenia Nord).

DEER asigură fiecărui elev al claselor profesionale pe care le susține o bursă lunară în valoare de 500 lei, suplimentar față de cea de 200 lei/lună oferită de stat. În funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga un premiu de stimulare a performanței de 200 de lei/lună.

Elevii vor beneficia de condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile DEER, precum și de echipament de lucru și de protecție, dar și de examinare medicală periodică gratuită. După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul Distribuție Energie Electrică Romania sau în altă companie din Grupul Electrica.

DEER este cel mai important operator national de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.  


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *