Distribuție Oltenia a finalizat noi investiții în județul Gorj

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Distribuție Oltenia a finalizat noi investiții în județul Gorj

Operatorul Distribuție Oltenia continuă să-și implementeze planul de investiții și modernizare a rețelei electrice de distribuție din județul Gorj. DEO a finalizat noi lucrări de trecere a rețelelor de joasă tensiune la medie tensiune și îmbunătățirea gradului de continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, în valoare de peste 2,4 milioane RON.

Beneficiarii proiectelor de modernizare sunt: 2641 de consumatori din Municipiul Motru și 1137 de consumatori din orașul Târgu Cărbunești.

Prin intermediul investițiilor, s-a realizat:

  • Trecerea rețelelor de joasă tensiune la medie tensiune, din zona Micro 2 care alimentează străzile Arțarului, Macului și Aleile Frasinului, Magnoliilor și Gladiolelor din Municipiul Motru;
  • Îmbunătățirea gradului de continuitate în alimentarea cu energie electrică a LEA  20 kV Cărbunești – IAS și LEA 20 kV Cărbunești 3, care alimentează un număr de 11 posturi de transformare și stația de epurare din Târgu Cărbunești.

Beneficiile pentru consumatorii din zonele vizate de lucrările de modernizare, constau în:

  • reducerea pierderilor tehnice de energie;
  • asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor în condiții de calitate a parametrilor energiei electrice;                                                     
  • reducerea numărului de întreruperi și a duratei acestora.

Operatorul Distribuție Oltenia va continua și în acest an investițiile în rețeaua de distribuție, pentru care a alocat un buget de peste 30 700 mii RON cheltuieli de investiții (CAPEX) și peste 28 600 mii RON puneri în funcțiune (PIF).

Până la finalul lunii iunie, operatorul Distribuție Oltenia plănuiește finalizarea unor lucrări de investiții în valoare de peste 8 700 mii RON în zona localităților Târgu Jiu, Godinești, Magherești, Târgu Cărbunești și Covrigi.  În plus, până la finalul lunii august operatorul va investi peste 1 600 mii RON în modernizarea unor linii electrice aeriane din întreaga sa arie operațională, prin montarea de echipamente telecomandate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *