Distribuție Oltenia premiază o școală cu panouri fotovoltaice în competiția „10 la Energie”

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Distribuție Oltenia premiază o școală cu panouri fotovoltaice în competiția „10 la Energie”

Distribuție Oltenia premiază o școală din aria de operare cu panouri fotovoltaice, prin competiția 10 la Energie. Înscrierile sunt deschise până pe 30 aprilie.

Distribuție Oltenia extinde lista instituțiilor de învățământ verzi, care se alimentează cu energie curată și invită școlile din aria de operare să se înscrie în competiția „10 la Energie”. Școala desemnată câștigătoare va beneficia de instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Concursul se adresează tuturor școlilor gimnaziale din județele Argeș, Dolj, Gorj, Teleorman, Mehedinți, Vâlcea și Olt, iar înscrierile sunt deschise în perioada 20-30 aprilie

În urma înscrierii, școala va primi pe e-mail un set de materiale pentru a fi parcurse împreună cu elevii din clasele a VII-a și/sau a VIII-a, în perioada 2-31 mai, astfel:

       4 planuri de lecții interactive, denumite #OraDeEnergie, care să explice elevilor Energia pe înțelesul lor. Acestea vor include o componentă teoretică și una practică, vizând următoarele teme:

       Informații de bază despre energie

       Electricitate

       Surse de energie

       Energie verde

       1 test de evaluare pentru elevi, după parcurgerea materialelor la clasă

       1 chestionar de analiză a nevoilor energetice ale școlii.

În următoarea etapă, instituțiile participante vor trimite pe adresa energiepentrubine@cez.ro:

       media testelor aplicate elevilor

       testele scanate

       minim 1 fotografie care să ateste realizarea componentei practice, pentru toate cele 4 module

       chestionarul de analiză a nevoilor energetice, completat de către școală.

Ultima zi de trimitere a materialelor este 31 mai 2023. În funcție de acestea, juriul va desemna câștigătorul concursului. Toate detaliile privind înscrierea, regulamentul sau criteriile de jurizare pot fi consultate pe adresa: https://ucenicelectrician.ro/10-la-energie/

„Acțiunile noastre de astăzi influențează modul în care vom trăi în viitor. Depinde de noi să construim comunități durabile, să lăsăm în urmă un mediu curat și bogat în resurse. Începând din 2021, toate cele 7 licee din programul Ucenic Electrician beneficiază de energie verde datorită inițiativei de a monta câte o centrală de panouri fotovoltaice, care asigură eficiența și independența instituțiilor de învățământ. De data aceasta, prin competiția 10 la Energie, le oferim școlilor din aria de operare șansa de a accesa soluții eficiente energetic, pentru un viitor mai bun. Rămânem conectați la comunitate și mediu și ne bucurăm să extindem harta cu energie verde din Oltenia!”, spune Eugen Butoarcă, Director Executiv Distribuție Oltenia.

Competiția „10 la Energie” este organizată în parteneriat cu Fundația Progress și se desfășoară în cadrul inițiativei Ucenic Electrician, un program educațional care formează viitoarele generații de electricieni din sudul României.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *