“Doamnele în Energie”, premiate de Focus Energetic

Publicat pe Categorii Esential, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential “Doamnele în Energie”, premiate de Focus Energetic

Publicația Focus Energetic a acordat, în cadrul celei de-a treia ediție, pe cele mai importante femei din sectorul energetic sau care au o influenţă majoră asupra acestuia. Premiile de excelenţă acordate „Doamnelor în Energie” au răsplătit munca, abnegaţia, priceperea, tenacitatea, dar şi rezultatele de excepţie ale acestor doamne.

Dna Anca Popescu, consilier în cadrul Institutului de Studii şi Proiecte Energetice (ISPE) a primit premiul pentru „O viaţă închinată energeticii româneşti”. Premiul a fost înmânat de dl George Constantin, preşedintele filialei din România a programului Futures Energy Leaders (FEL- Viitorii Lideri în Energie), dezvoltat de World Energy Council la nivel mondial şi de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei la nivel naţional. Astfel, viitorul energeticii româneşti s-a întâlnit cu seniorii din domeniu, ca o punte peste timp.

Dna Viorica Mariana Ionescu, director economic al Sucursalei din Ploieşti a companiei Romgaz a primit premiul pentru “Implicarea în dezvoltarea şi finalizarea investiţiilor privind înmagazinarea gazelor în România”. Este de remarcat contribuţia însemnată a dnei Viorica Ionescu la succesul proiectului de creştere a capacităţii de înmagazinare a depozitului de la Sărmăşel, ceea ce reprezintă atingerea unei borne importante pentru securitatea energetică a României. Premiul a fost înmânat de dl Lucian Bode, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, fost ministru al Economiei.

Crăiţa Bucheru, director în cadrul Direcţiei “Administrare Societăţi Comerciale” din Ministerul Energiei a primit premiul de excelenţă pentru “Implicarea în dezvoltarea companiilor energetice de stat”. Premiul a fost înmânat de dl Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Pentru ”Coordonarea implementării principiilor de guvernanţă corporativă într-o companie a statului” a fost premiată dna Delia Slăvulete, de la Complexul Energetic Oltenia. Premiul a fost înmânat de dl Dumitru Chiriţă, vicepreşedinte al Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

Directorul general al Direcției acces la rețea și autorizare în domeniul energiei electrice din cadrul ANRE, dna Maria Mânicuţă a fost premiată pentru “Echilibru şi echidistanţă în reglementarea pieţei şi tarifelor în domeniul energiei electrice”.  Premiul a fost înmânat de o laureată a Galelor Focus Energetic, dna Doina Vornicu, director Operaţiuni şi membru în Directoratul CEZ România.

Claudia Brânduş, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA), a primit premiul pentru “Implicarea în promovarea energiilor regenerabile în România”. Premiul a fost înmânat de dl Emil Calotă, vicepreşedinte al ANRE.

Dl Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a înmânat premiul pentru “Susţinerea şi promovarea intereselor României în domeniul “schimbări climatice – energie” dnei Dumitra Mereuţă, unul dintre cei mai mari specialişti din ţară în domeniul mediului înconjurător.

Dl Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, i-a înmânat dnei Rodica Popa, care coordoneaza Direcţia Tranzacţii la Termen şi Certificate, premiul pentru ”Implicare şi dăruire în dezvoltarea concurențială, transparentă, publică, centralizată și nediscriminatorie a pieţei româneşti a energiei”.

Dl Radu Bădiţă, director în cadrul Hidroserv, i-a înmânat dnei Florentina Răducanu, directorul Direcției de Investiții din cadrul Transelectrica, premiul pentru “Implicarea în dezvoltarea investiţiilor din domeniul transportului de energie electrică“.

“Managerului anului în energie“ a fost desemnată dna Daniela Lulache, directorul general al companiei Nuclearelectrica. Premiul a fost înmânat de o altă laureată a premiilor Focus Energetic, dna Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, unul dintre cei mai buni experţi din ţară în domeniul „energie – schimbări climatice” şi al decarbonizării economiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *