Christina Verchere, încă 4 ani la conducerea OMV Petrom. Doi directori români, Radu Căprău și Alina-Gabriela Popa, numiți în Directorat

Publicat pe Categorii Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Christina Verchere, încă 4 ani la conducerea OMV Petrom. Doi directori români, Radu Căprău și Alina-Gabriela Popa, numiți în Directorat

Din Directoratul OMV Petrom fac parte doi directori români: Radu Căprău și Alina-Gabriela Popa. Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a acordat, în ședința de azi, 14 martie, noi mandate următorilor membri aI Directoratului OMV Petrom, cu o durată de patru ani, începând din 17 Aprilie 2019 până la 16 Aprilie 2023.

► Christina Verchere – Director General Executiv şi Președinte al Directoratului;

► Peter Zeilinger – Membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream;

► Radu Căprău – Membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Downstream Oil;

► Franck Neel – Membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Downstream Gas.

CS a confirmat decizia din 26 Aprilie 2018 de a o numi pe Alina-Gabriela Popa în funcția de Director Financiar și Membru al Directoratului cu un mandat de patru ani. Mandatul lui Stefan Waldner  expiră în luna aprilie. 

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 benzinării, la sfârșitul lui 2018, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu 27,8 miliarde de euro plătiți sub formă de taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2018.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.