Doi noi candidați pentru Consiliul de Administrație Electrica: Dragoș Valentin Neacșu, BVB și Marius Leonard Gherghina, expert în private equity

Publicat pe Categorii Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Doi noi candidați pentru Consiliul de Administrație Electrica: Dragoș Valentin Neacșu, BVB și Marius Leonard Gherghina, expert în private equity

Dragoș Valentin Neacșu și Marius Leonard Gherghina sunt primii doi noi candidați pentru Consiliul de Administrație Electrica, înscriși pe lista preliminară alături de cei 7 actuali administratori.

Neacșu este membru în Consiliul Bursei de Valori București. A lucrat la  Erste Asset Management și BCR Asset Management, ca Chief Executive Officer, fost  Director Financiar Deloitte Consultanta, fost secretar de stat Ministerul Finanțelor. Deține un Master în Managementul Afacerilor (MBA), Școala de Înalte Studii Postuniversitare de Management, Academia de Studii Economice din București. A absolvit Programul Canadian, în cooperare cu McGill University si University of Quebec în Montreal (UQAM) – specializarea Marketing. Este de profesie inginer – Facultatea de Instalații pentru Construcții, Institutul de Construcții București (actual Universitatea Tehnică București).

Gherghina este expert în private equity și în inginerie aerospațială, a lucrat pentru ValueForCapital (fost Amundi, fost Societe Generale Asset Management), Baring Private Equity Partners și Fondul Româno-American pentru Investiții (RAEF). A fost administrator independent neexecutiv la MedLife și la producătorul de ulei vegetal Prutul SA. A mai fost propus în CA Electrica în 2018. Deține un Master în Administrarea Afacerilor – Academia de Studii Economice din București. Este de profesie Inginer – Facultatea Aeronave, Institutul Politehnic București.

Pe lista preliminară pentru noul CA sunt înscriși actualii administratori, respectiv: Valentin Radu, Dragoş Andrei, Iulian Cristian Bosoancă, Radu Mircea Florescu, Bogdan-George Iliescu, Gicu Iorga și Ramona Ungur.

Potrivit unei informări a Electrica, lista se actualizeaza periodic in masura in care se primesc noi propuneri, cel mult o data pe zi. Actionarii societatii au dreptul de a formula propuneri de candidati pentru ocuparea posturilor de administratori, în conditiile legii, ale Actului Constitutiv și conform Convocatorului completat, astfel încât acestea să fie recepționate până la data de 13 aprilie 2021.Comitetul de Nominalizare si Remunerare evalueaza corespunderea candidatilor la functia de administratori cu profilul Societatii, inclusiv cu criteriile de independenta si eligibilitate, si, in urma acestei evaluari, propune si recomanda lista finala de candidați, care se va afla la dispozitia acționarilor începând cu data de 15 aprilie 2021.

Administrarea Societății este organizată în sistem unitar, respectiv un consiliu de administrație compus din 7 (șapte) administratori neexecutivi. Cel puțin 4 (patru) administratori trebuie să fie independenți. Statul Român, reprezentat prin autoritatea competentă potrivit legii, nu va putea propune mai mult de 3 (trei) candidați pentru funcția de administratori Electrica. Candidații pentru celelalte 4 (patru) poziții de administratori vor fi în mod obligatoriu independenți și vor fi propuși de ceilalți acționari.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *