Doina Vornicu, COO: Rețeaua de distribuție a CEZ România se va autodiagnostica și autovindeca. Compania are în derulare 3 proiecte pilot cu Siemens

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Doina Vornicu, COO: Rețeaua de distribuție a CEZ România se va autodiagnostica și autovindeca. Compania are în derulare 3 proiecte pilot cu Siemens

„Rețeaua de distribuție a CEZ România se va autodiagnostica și autovindeca”, a  precizat Doina Vornicu, Director de Operațiuni.

CEZ are în derulare 3 proiecte pilot cu Siemens. „S-a plecat, ca principiu, de la parametrii în care trebuie să funcționeze o rețea. Orice deviație creează probleme. Se vor monta senzori care pot identifica online abaterile/variațiile care apar. Computerul de proces ia decizii pe baza informațiilor primite”, a explicat reprezentanta CEZ România.

La CEZ România, angajații știu și lucrează cu tabletele. „Totul este online și live. Electricienii noștri lucrează cu tablete. Primesc online toate informațiile necesare pentru identificarea clientului cu probleme și decid dacă poate singuri să remedieze problema sau apelează la centru. Toate informațiile vin online pentru realimentarea clientului. La CEZ am făcut astfel saltul într-o altă eră și suntem mândri de angajații noștri ”, a declarat Doina Vornicu.

Un  proiect la care se lucrează în prezent este colectarea de date pentru Geografic Information System, să avem astfel coordonatele clienților, a mai spus Vornicu.

Totodată, Distribuție Oltenia a accesat fonduri europene nerambursabile, în valoare de 50 milioane euro, pentru derularea a 7 proiecte, cum ar fi de exemplu:  Management Data Media,  Asset Management, Sonio – transmitere date din medie și joasă tensiune online în dispecerate și altele.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.