Dosarul Hidroelectrica, la final

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Dosarul Hidroelectrica, la final

Euro Insol informează că, mâine, 30 martie,  Curtea de Apel București va soluționa, în cadrul Dosarului 22456/3/2012, recursurile formulate de traderii de energie (“băieții deștepți”) la sentința de închidere a procedurii insolvenței Hidroelectrica. La dezbaterile finale va participa și Remus Borza care a condus Euro Insol până în ianuarie 2017 și a coordonat procesul de reorganizare al Hidroelectrica.

Astfel, după aproape 5 ani de zile se încheie cel mai dramatic, complex și eficient proces de restructurare a unei companii din România, se menționează într-o informare transmisă de Euro Insol.

În reorganizării, Hidroelectrica s-a transformat din cea mai îndatorată companie din țara în cea mai profitabilă societate. La momentul deschiderii procedurii insolvenței, 20 iunie 2012, Hidroelectrica  înregistra datorii de peste 1,1 miliard euro și pierderi  de 170 milioane euro. În perioada 2013-2016, compania a raportat un profit cumulat de 1 miliard euro și o EBIDA anuală de 500 milioane euro. În insolvență, valoarea de piața a companiei s-a dublat de la 2 miliarde de euro în 2012 la 4 miliarde de euro în 2016, potrivit comunicatului menționat.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *