Două noi societăți pe piața energiei: Romgaz Energie și Titan Power. Romgaz și Electrocentrale Grup s-au asociat cu SAPE

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Două noi societăți pe piața energiei: Romgaz Energie și Titan Power. Romgaz și Electrocentrale Grup s-au asociat cu SAPE


Romgaz Energie și Titan Power sunt două noi societăți pe piața energiei, înființate de SAPE în parteneriat cu Romgaz și Electrocentrale Grup, cu aprobarea Ministerului Energiei, ce reprezintă statul român, acționar unic al Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie.

În ședința din 20 februarie, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor  a aprobat de principiu înființarea unei societăți pe acțiuni în parteneriat cu SNGN Romgaz SA, respectiv Romgaz Energie SA, având ca obiect principal de activitate furnizarea de gaze naturale și energie electrică.  Votul final al acționarilor se va acorda în următoarea ședință a AGA după finalizarea documentelor necesare constituirii noii societăți, se menționează în decizia AGA.

Totodată,  acționarii au fost de acord cu constituirea societății pe acțiuni în parteneriat cu Electrocentrale Grup SA – “Societatea Titan Power SA “, situată pe amplasamentul fostei CET Titan, din Str. Ion Sahighian, nr. 4G, sector 3, București.  

Toate companiile: SAPE, Romgaz și Electrocentrale Grup sunt controlate de Ministerul Energiei. Colaborarea are ca scop efectuarea unor investiții.

În cazul societății Titan Power SA, Directoratul SAPE va respecta prevederile legale aplicabile unei astfel de operațiuni, și se recomandă a fi avute în vedere prevederile art. 8 din OUG nr. 77/2014, cu modificările și completările ulterioare, privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru completarea Legii Concurenței nr. 21/1996, se precizează în hotărârea AGA.

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie s-a înființat prin divizarea SC DFEE – Electrica S.A. Obiectul principal de activitate al societății este consultanță pentru afaceri și management.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *