După 2 ani de insolvență, RAAN – la un pas de faliment

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic După 2 ani de insolvență, RAAN – la un pas de faliment

Adunarea Creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare a cerut Tribunalului Mehedinţi declanşarea procedurii falimentului Regiei Autonome pentru Activități Nucleare – RAAN, o decizie a judecătorului sindic în acest sens urmând să fie luată în data de 28 ianuarie. Aflată în insolvenţă din septembrie 2013, regia nu mai produce nimic care să poată fi valorificat. Producţia de apă grea a fost oprită în vara anului 2015

.raan

Administratorul special al RAAN, Ion Sârbulescu, admite că, în aceste condiţii, prelungirea procedurii de insolvenţă nu poate rezolva problema financiară a companiei, ci mai degrabă o adânceşte.

”RAAN era în reorganizare judiciară, în insolvenţă, dar din insolvenţă nu poate ieşi nicio unitate în condiţiile în care nu produce nimic. La Combinatul Chimic, producţia de apă grea a fost oprită, implicit producţia de energie termică şi energie electrică la Termocentrală. Termocentrala funcţionează în această perioadă cu un contract de asociere cu primăria. De fapt, este un «împrumut» de salariaţi şi de capacităţi din termocentrală ca să putem scoate municipiul Drobeta Turnu Severin din această iarnă”, a declarat Ion Sîrbulescu, citat de presa locală.

Odată declarat falimentul RAAN, activele de pe platformă vor fi scoase la vânzare pentru acoperirea datoriilor către creditori. Conducerea RAAN va propune lichidatorului RAAN să nu vândă activele la bucată, ci să păstreze construcţiile şi utilităţile pentru eventuali investitori în zona respectivă unde se poate construi un parc industrial, scrie presa locală.

Locuitorii din Drobeta Turnu Severin vor duce lipsa apei calde la vară deoarece termocentrala care asigură agent termic pentru municipiu este pe punctul de a se închide deoarece nu mai îndeplinește condițiile de mediu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *