După 3 ani la șefia OMV Petrom, Lăcrămioara Diaconu-Pințea intră în Directoratul CE Oltenia

Publicat pe Categorii Business, Minerit, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal După 3 ani la șefia OMV Petrom, Lăcrămioara Diaconu-Pințea intră în Directoratul CE Oltenia
  • Unul dintre proiectele majore de care s-a ocupat a fost realizarea centralei de 500 de milioane de euro pe gaz de la Brazi

Un nou membru a intrat în Directoratul CE Oltenia. Consiliul de Supraveghere a numit ieri, 13 mai, pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în Directoratul companiei.

Conform datelor publicate de CE Oltenia, Lăcrămioara Diaconu-Pințea este absolventă a Facultății de Finanțe-Bănci , ASE București și a unui program MBA în cadrul Universității de Economie din Viena. Are o experiență de peste 20 ani în sectorul petrol-energie, în țară și străinătate. A lucrat în cadrul OMV Petrom, unde – timp de 3 ani – a ocupat poziția de membru în Directorat cu responsabilități pe Gaze si Energie, director Divizia de Energie, director Dezvoltare Corporativă. Unul dintre proiectele majore de care s-a ocupat a fost realizarea centralei de 500 de milioane de euro pe gaz de la Brazi.  Pințea a fost vicepreședinte în Relația cu Investitorii și responsabilă pentru Business Support Explorare și Producție la OMV E&P Gmbh – Viena.

Directoratul CE Oltenia este format din 5 membri, conform deciziei Consiliului de Supraveghere din data de 13 mai, respectiv: Burlan Daniel – președinte, Bălășoiu Constantin, Popescu Grigore Iustin, Pătran Valentin și Diaconu Pințea Lăcrămioara – membri.

Referințe ale celorlalți membri ai Directoratului:

  • Burlan Daniel, absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Craiova, a urmat ulterior studii postuniversitare de Management industrial. Are o experiență de aproape 29 de ani în domeniul minier, ocupând succesiv funcții de conducere începând din anul 1996. În perioada 2005-2012 a deținut functia de director general al SNLO.
  • Bălășoiu Constantin, absolvent al Facultății de Stiinte Economice din cadrul Universității Craiova, și-a desfașurat activitatea numai în cadrul sistemului energetic, ocupând timp de 29 de ani funcții de director în cadrul SE Ișalnița, Termoelectrica, SE Craiova, CE Oltenia.
  • Popescu Grigore Iustin, absolvent al Institutului de Mine Petroșani și al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Constantin Brâncuși, a lucrat în Bazinul Minier Oltenia timp de 30 de ani, ocupând succesiv funcții de conducere la carierele Fărcășești, Pinoasa, EMC Rovinari.
  • Pătran Valentin, absolvent al Facultății de Electrotehnică din Craiova cu specializarea Inginerie Economică în Energetică – Electrotehnică și masterat în Monitorizarea și Conducerera Eficientă a Rețelelor și Sistemelor Electroenergetice, a desfășurat activități de conducere / coordonare în cadrul  GE – Hydro France, Alpha Construct Sistem, Hidroelectrica, Electric Engineering.

Popescu Grigore Iustin, Pătran Valentin și Diaconu Pințea Lăcrămioara au fost numiți în Directoratul CE Oltenia pentru o perioada de 4 luni, conform recomandărilor emise de Comitetul de Nominalizare și Remunerare din cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei, se precizează într-un comunicat al CE Oltenia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.