După 4 ani pe pierdere și cu datorii, CE Oltenia vrea să lichideze firma proprie de trading energie. Legea nu permite producătorilor să exporte direct

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential După 4 ani pe pierdere și cu datorii, CE Oltenia vrea să lichideze firma proprie de trading energie. Legea nu permite producătorilor să exporte direct

După patru ani în care a înregistrat pierderi și datorii, Complexul Energetic Oltenia vrea să lichideze firma proprie de vânzare energie – CEO Trading SRL.

“Având în vedere pierderile înregistrate de societate și capitalurile negative în sumă de 29.215lei, conducerea societății intenționează inițierea procedurii de lichidare”, se precizează într-o notă, semnată de administratorul societății, Ionel Ilie, ce urmează a fi supusă aprobării acționarilor, în ședința AGOA programată pentru 23 iulie a.c.

Anul trecut, CEO Trading a înregistrat o pierdere contabilă de 4.106 lei și datorii de 29.214 lei, potrivit Notei privind situațiile financiare ale societății întocmite pt 2017.  Înființată în 2014, firma a avut pierderi în fiecare an.

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia sunt solicitați să aprobe propunerea de acoperire a pierderii. „Se propune ca acoperirea pierderilor să se realizeze prin renunțarea cu titlu gratuit și valorificarea creanței (remiterea de datorie) Asociatului Unic – CE Oltenia”, potrivit documentului citat. În anii anteriori, propunerea era ca pierderea firmei să fie acoperită din profitul anilor următori. Lucru care nu s-a întâmplat!

CEO Trading SRL a fost înființată în baza hotărârii AGEA din septembrie 2014 a asociatului unic CE Oltenia. Are ca principal obiect de activitate comercializarea, trasnportul și distribuția energiei electrice, precum și comercializarea combustibililor gazoși, prin conducte, putând desfășura și activități de import export. Societatea nu are salariați.

CE Oltenia și-a făcut firmă proprie de trading cu scopul de a exporta energie. Legislația în vigoare nu permite însă producătorilor să exporte în mod direct.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *