După Electrica, CIS GAZ cere eliminarea de pe „lista neagră” cu firme care au trucat licitaţii. Nu există o hotărâre judecătorească definitivă

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic După Electrica, CIS GAZ cere eliminarea de pe „lista neagră” cu firme care au trucat licitaţii. Nu există o hotărâre judecătorească definitivă

După Electrica, și CIS GAZ cere Consiliului Concurenței să elimine compania de pe „lista neagră” cu firme care au trucat licitaţii publice.

În acest moment, nu există o hotărâre judecătorească definitivă care să justifice includerea CIS GAZ în această listă, susțin reprezentanții companiei. Se consideră că “includerea companiei în “lista neagră” este de natură a produce prejudicii de ordin comercial, reputational și de imagine majore, deoarece ar putea induce, la nivelul opiniei publice, ideea unei vinovății care nu este susținută de probe și care nu a fost reținută de către o instanță de judecată chemată să soluționeze definitiv un litigiu aflat încă în derulare”.

CIS GAZ a fost sancționată de către Consiliul Concurenței în baza deciziei nr. 75/19.12.2018, autoritatea reținând în sarcina CIS GAZ o presupusă încălcare a regulilor de concurență în legătură cu două proceduri de achiziție publică derulate în anul 2011. Decizia autorității de concurență a fost contestată în termenul legal de către CIS GAZ, iar litigiul privind anularea actului administrativ emis de către Consiliul Concurenței se află, în prezent, pe rolul instanțelor de judecată competente, în fața Curții de Apel București.

CIS GAZ anunță că va depune toate eforturile pentru clarificarea situației și eliminarea numelui companiei de pe respectiva „listă neagră”, considerând că existența unei decizii definitive ar trebui să fie o condiție minimală pentru includerea pe o asemenea listă.

În comunicat se subliniază subliniază că politica CIS GAZ rămâne o politică transparentă cu un comportament corect în piață, care susține lupta împotriva practicilor neconcurențiale; practici, care de altfel sunt în deplină concordanță cu programul de conformare cu regulile de concurență reținut și de către Consiliul Concurenței. Însăși existent acestui program de conformare reprezintă o dovadă clară a faptului că CIS GAZ ar trebui să fie eliminată din respectiva listă. Față de aceste aspecte relevante, suntem încrezători că opinia comună a Consiliului Concurenței și ANAP va fi clarificată de către cele două autorități tocmai pentru a răspunde scopului pentru care înțelegem că a fost redactat documentul, respectiv acela de a reprezenta un instrument de ajutor pentru autoritățile contractante cu privire la necesitatea clarificării modalităților prin care un operator economic își poate demonstra în concret credibilitatea, așa cum este prevăzut în legislația în domeniul achizițiilor publice, se specifică în comunicat.

CIS GAZ este o companie românească cu capital 100% privat, cu activitate care se derulează prin patru mari divizii: furnizare gaze naturale, construcții – montaj conducte, mentenanță și integritate conducte și furnizarea de echipamente și soluții pentru industria de gaze naturale și țiței. Preocupările constante ale companiei sunt asigurarea unui cadru adecvat și echilibrat și sigur angajaților săi, respectarea tuturor reglementărilor în vigoare privind răspunderile legale, cât și a standardelor de siguranţă și protecţie a mediului înconjurător, inclusiv a legislației în domeniul concurenței.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *