După Enel, Electrica cere în instanță anularea Ordinului ANRE privind tarifele de distribuție

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic După Enel, Electrica cere în instanță anularea Ordinului ANRE privind tarifele de distribuție

Electrica  şi filialele sale – Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud – reacționează la decizia Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei de eliminare a pragului minim privind scăderea tarifelor de distribuţie, solicitând anularea Ordinului ANRE în instanță. Compania a fost nevoită,  în acest an, să stabilească tarife mai mici –  cu peste 14% – pentru operaţiunile de distribuţie

.judecator-instanta

Compania și filialele au introdus acţiuni în instanţă pentru suspendarea şi anularea ordinului ANRE 165 din decembrie anul trecut, prin care se modifică metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, potrivit unui document transmis Bursei de valori Bucureşti (BVB). Practic, Ordinul 165 elimină limitele inferioare ale scăderilor, dar le păstrează pe cele pentru creşteri. Anterior, normele ANRE prevedeau că tarifele de distribuţie pot varia anual în termeni reali cu maxim 10% pentru tarifele specifice de distribuţie şi cu 7% pentru tariful mediu ponderat.

Filiala Electrica Transilvania Nord nu a cerut instanţei suspendarea şi anularea parţială a ordinului ANRE prin care i-au fost aprobate tarifele, întrucât acestea au scăzut cu mai puţin de 7% şi nu ar fi depăşit oricum limita existentă până la începutul lunii decembrie.

Operatorii de distribuție reclamă că eliminarea limitei privind scăderile aduce o lipsă de predictibilitate care le afectează puternic planurile de afaceri, inclusiv cele de investiţii, pentru care o eventuală prognoză de recuperare devine foarte dificilă.

Cererile Enel Distribuţie Dobrogea, Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Distribuţie Banat de suspendare a Ordinului ANRE au fost response la finele anului trecut.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *