După o lungă perioadă de insolvență și provizorat, la Hidroelectrica se instalează guvernanța corporativă. Bogdan Badea, reconfirmat Președintele Directoratului, cu mandat de 4 ani

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential După o lungă perioadă de insolvență și provizorat, la Hidroelectrica se instalează guvernanța corporativă. Bogdan Badea, reconfirmat Președintele Directoratului, cu mandat de 4 ani
  • Strategia companiei, așa cum a fost prezentată candidaților pentru Directorat, are ca punct focal creșterea valorii companiei, care se sprijină pe 5 axe strategice principale: optimizarea costurilor prin continua îmbunătățire a proceselor; optimizarea exploatării capacităților de producție ale companiei; realizarea unor investiții rentabile; extinderea la nivel regional; listarea la bursă a companiei

Hidroelectrica încheie perioada de provizorat. Începând de astăzi, 10 iunie, este condusă de un Directorat cu mandat pe 4 ani.

După o lungă perioadă de insolvență și provizorat, la Hidroelectrica se instalează guvernanța corporativă.  Bogdan Nicolae Badea a fost reconfirmat  Președintele Directoratului, ca urmare a unui process de recrutare și selecție derulat de comapnie, cu sprijinul Pluri Consultants.

Din echipa Directoratului mai fac parte: Marian Bratu, Răzvan Ionuț Pataliu, Radu Cristian Pop și Cristian Vlădoianu.

Bogdan Badea a asigurat perioada de provizorat, în calitate de Președinte al Directoratului, din iulie 2017. Anterior, a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom și în Consiliul de Administrație al Rompetrol Rafinare, fost Secretar de stat în Ministerul Economiei, Director Strategie Dezvoltare la Electrica, membru în CA Enel Energie.

Marian Bratu a făcut parte din echipa Directoratului provizoriu tot din iulie 2017. A condus Departamentul de Mentenanță din Hiddroelectrica.

Răzvan Ionuț Pataliu este membru în Directoratul provizoriu al Hidroelectrica din martie 2018. A fost în Consiliul de Administrație la  Engie România, Președintele CA Banca Cooperatistă Victoria București, timp de un an a fost consilier personal al ministrului Energiei,  a lucrat in Agenșia pentru Protecția Mediului.

Radu Cristian Pop a fost membru în Directoratul Oil Terminal, consilier al ministrului Economiei, Director  General la Servicii Energetice Oltenia, Director în cadrul CE Oltenia.

Cristian Vlădoianu a fost Director Economic la  Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Director Economic la Institutul Cultural Român, Manager la Spitalul Târgu Jiu.

Strategia companiei, așa cum a fost prezentată candidaților pentru Directorat are ca punct focal creșterea valorii companiei, care se sprijină pe 5 axe strategice principale: optimizarea costurilor prin continua îmbunătățire a proceselor; optimizarea exploatării capacităților de producție ale companiei; realizarea unor investiții rentabile; extinderea la nivel regional; listarea la bursă a companiei.

Compania are un Plan de afaceri pentru perioada 2018 -2023, care poate fi pus în aplicare de către Directorat, dat fiind mandatul plin de 4 ani. Bogdan Badea a vorbit despre  planul de afaceri al companiei la Conferința anuală InvesTenergy. “Pentru prima oară după mulți ani vom propune acționarilor spre aprobare un plan de afaceri. Ne-am propus un plan investițional de peste 5,6 miliarde lei. Am inclus investiţii noi, retehnologizări/modernizări, mentenanţă cu capitalizare şi achiziţie de participaţii, extinderea portofoliului Hidroelectrica şi diversificarea tipurilor de surse pe care le utilizăm”, a afirmat Badea, subliniind că „pentru a realiza un plan pe 5 ani trebuie predictibilitate, ca să putem demonstra acționarilor că ce facem e rentabil economic”.

Hidroelectrica este cel mai important producător de energie electrică din România şi cea mai profitabilă companie a statului român, care este acţionar cu 80%. Compania a înregistrat în 2018 un profit net record de 1,55 miliarde de lei (rezultate financiare preliminare neauditate pentru anul 2018).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *