După un mandat de Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu – numită membru în Directoratul Transelectrica

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential După un mandat de Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu – numită membru în Directoratul Transelectrica

După un mandat de Secretar de Stat la Ministerul Energiei, Corina Popescu va face parte din echipa de conducere a companiei Transelectrica.  Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice a informat acţionarii şi investitorii că, în baza unui proces de selecţie în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările și completările ulterioare, Consiliul de Supraveghere, în ședința din 29 martie 2017, a numit în funcţia de membru al Directoratului pe doamna Georgeta – Corina Popescu, potrivit unui raport transmis BVB.

Procesul de selecție a avut loc anul trecut, Corina Popescu ocupând poziția vacantă de membru în Directoratul Transelectrica.

Georgeta Corina Popescu, de formație inginer energetician – a absolvit Universitatea Politehnica București, cu master în Energetică –  a fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei în Guvernul Cioloș, membru în CA Electrica. A deținut poziția de Șef Departament Power Assets în cadrul OMV Petrom, timp de 4 ani fiind și directorul Sucursalei București a OMV Trading GmbH Viena Austria. Popescu a lucrat la E.ON România de pe poziția de Director Reglementări și Supraveghere Piața Energie Electrică, la E.ON Moldova Furnizare – ca Director al Departamentului de Achiziție Energie Electrică și a fost Șefă Serviciu Distribuție la Electrica. Cariera profesională și-a început-o la Renel și apoi la Conel.

Transelectrica a mai anunțat că, potrivit Deciziei nr. 28 din 29 martie 2017, membrii Consiliului de Supraveghere au numit în funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, pe Ștefan – Valeriu Ivan.  În cazul în care Adunarea generală a acționarilor nu va numi un membru potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice până la data de 30.05.2017, mandatul membrului provizoriu va expira la data de 30.05.2017, dată la care expiră mandatele membrilor Consiliului de Supraveghere în funcție, se precizează în raportul companiei transmis BVB.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *