E-Distribuție Dobrogea a extins rețeaua electrică în Năvodari. Investiție de un milion de lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Dobrogea a extins rețeaua electrică în Năvodari. Investiție de un milion de lei
  • În 2021, E-Distribuție Dobrogea va extinde cu aproximativ 100 de kilometri rețeaua de energie electrică de joasă tensiune din cele patru județe în care își desfășoară activitatea, Constanța, Ialomița, Călărași și Tulcea, ajungând la peste 24.770 de kilometri

E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, anunță că a finalizat lucrările de extindere cu peste 4,4 kilometri a rețelei de energie electrică în cartierul Midia Sat din Năvodari.  Investiția operatoului de distribuție se ridică la peste 1 milion de lei, la care se adaugă costurile suportate de Primăria Năvodari.

În cursul acestui an, E-Distribuție Dobrogea are în derulare, în colaborare cu autoritățile locale, lucrări similare de extindere a rețelei, în alte trei localități din județul Constanța,

În urma investiției, liniile de medie tensiune au fost extinse cu peste 1,7 kilometri, iar cele de joasă tensiune, cu aproximativ 2,6 kilometri, traseul rețelei din cartierul Midia Sat fiind unul exclusiv subteran. Proiectul deservește 275 de noi abonați, precizează compania.

Lucrările au presupus și instalarea a două posturi de transformare și a 116 cutii de distributie. E-Distribuție Dobrogea dispune, în prezent, de o rețea totală de medie tensiune de 66,2 km în unitatea administrativ teritorială Năvodari.

“E-Distribuție Dobrogea continuă proiectele de extindere a rețelei electrice pentru a veni în sprijinul clienților și a răspunde nevoilor acestora. Cartierul Midia Sat are un ritm alert de dezvoltare, iar consumatorii din zonă pot conta pe o rețea electrică modernă și rezilientă. În plus, prin implementarea liniile electrice exclusiv subterane, reducem gradul de expunere a acestora la intemperii și, implicit, creștem siguranța în alimentarea cu electricitate a clienților noștri”, a declarat Mihai Știrbulescu, director regiune E-Distribuție Dobrogea.

E-Distribuție Dobrogea urmează să finalizeze și alte lucrări de extindere a rețelei de medie tensiune în județul Constanța, în localitățile Poarta Albă, Cumpăna și Iazu, în cursul acestui an,

În Dobrogea, E-Distribuție are planificate, în 2021, investiții de 176 de milioane de lei în modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Valoarea programelor de modernizare și de mentenanță a rețelei electrice din acest an se adaugă investițiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuție Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

În total, companiile E-Distribuție din România investesc anul acesta aproximativ 880 milioane de lei, echivalentul a 182 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea și extinderea rețelei electrice din București și din cele zece județe din țară în care își desfășoară activitatea. Programele de investiții din acest an au impact direct asupra capacității rețelei de a distribui energie noilor consumatori și de a îmbunătăți gestionarea întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranță a clienților.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *