E-Distribuție Dobrogea, investiții de 11 milioane lei în Stația Mircea Vodă din Călărași

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Dobrogea, investiții de 11 milioane lei în Stația Mircea Vodă din Călărași

O nouă stație de transformare modernizată de E-Distribuţie Dobrogea. În Stația Mircea Vodă din județul Călărași, care alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 13.000 de clienţi din jumătatea vestică a municipiul Călărași, s-au investit aproximativ 11 milioane de lei, comunică reprezentanții companiei.

Staţia de transformare 110/20 kV Mircea Vodă a fost pusă în funcţiune în anul 1979 și au fost realizate de atunci doar lucrări de mentenanță. Lucrările de modernizare au fost începute în luna octombrie 2015 și au fost derulate etapizat pentru a menține continuitatea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Ca urmare a înlocuirii echipamentelor vechi cu echipamente automatizate cu gabarit mult redus, s-a restrâns suprafața de teren utilizată cu 40%. Pe suprafața de teren rămasă a fost amenajată o platformă ecologică de depozitare a echipamentelor energetice cu potențial de poluare, prevăzută cu o instalație de preluare și epurare a apelor contaminate cu ulei, se precizează într-un comunicat transmis de E-Distribuție Dobrogea.

În cea de-a doua etapă a investiției au fost realizate lucrări de modernizare a instalațiilor de medie tensiune din stație prin înlocuirea celulelor de medie tensiune de 20kV cu celule noi, moderne și au fost montate protecții noi la celulele de 20 kV, care vor creşte siguranța în alimentarea cu energie electrică. În plus, au fost înlocuite atât echipamentele primare, cât şi instalaţiile de comandă, protecţie, automatizare şi serviciile interne.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de companiile Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *