E-Distribuţie Dobrogea modernizează stația de transformare din Constanţa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuţie Dobrogea modernizează stația de transformare din Constanţa

E-Distribuţie Dobrogea a demarat o serie de lucrări de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) Abator din municipiul Constanţa, proiectul de investiții având o valoare de aproximativ 12 milioane de lei.

Staţia de transformare 110/20/10 kV Abator a fost pusă în funcţiune în anul 1963 și alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 25.000 de clienţi casnici și societăți comerciale din partea de sud a municipiului Constanţa.

Lucrările de modernizare  prevăd înlocuirea echipamentelor existente pe toate nivelurile de tensiune, precum şi a transformatorului de forţă 20/10kV. Vor fi montate noi echipamente primare, cât şi instalaţii moderne de comandă, protecţie, automatizare şi servicii interne. De asemenea, vor fi înlocuite toate cablurile de circuite secundare şi protecţie, urmând să fie refăcută instalaţia de legare la pământ, precum şi cea de protecţie contra supratensiunilor atmosferice.  Staţia Abator este integrată în sistemul unificat E-Distribuție prin echipamente şi materiale noi, performante, corespunzătoare tehnologiilor moderne, agrementate tehnic şi certificate din punct de vedere al siguranţei şi securităţii muncii.

Prin modernizarea staţiei Abator Constanţa se va asigura creşterea fiabilităţii, mărirea gradului de siguranţă în alimentarea consumatorilor cu energie electrică, precum și un confort energetic sporit. Lucrarea se va încheia anul viitor în luna iulie.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de companiile Enel din România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *