E-Distribuție Dobrogea montează distanțiere pe linii aeriene de înaltă tensiune

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Dobrogea montează distanțiere pe linii aeriene de înaltă tensiune

E-Distribuţie Dobrogea va finaliza un program pentru montarea a 1.000 de distanţiere de fază pe 9 linii electrice aeriene de înaltă tensiune din judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, valoarea investiției fiind de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Distanţierele de fază sunt elemente izolate care se montează între faze diferite ale aceleaşi linii electrice aeriene având ca scop să fixeze rigid distanţele între conductoare, pentru a diminua fenomenul de galopaj atunci când condiţiile meteo sunt nefavorabile (vânt puternic, furtună) și a diminua astfel riscul întreruperilor accidentale, se explică într-un comunicat al companiei.

Montarea de distanțiere a demarat în 2014, în 2 ani fiind instalate 500 de distanţiere de fază pe 7 linii electrice aeriene de înaltă tensiune din judeţul Constanţa, investiţie de peste 650.000 de lei. Programul din acest an a început în luna iulie și se va încheia în luna noiembrie, urmând să asigure astfel un confort energetic sporit consumatorilor din zonele cel mai afectate de vântul puternic. Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de companiile de distribuție ale Grupului Enel din România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *