E-Distribuție Dobrogea: Alimentarea cu energie, reluată

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Dobrogea: Alimentarea cu energie, reluată

Societatea E-Distribuţie Dobrogea anunță că, în data de 9 ianuarie, până la ora 18:00, alimentarea cu energie electrică a fost reluată în toate localitățile din zona de activitate.  Un număr de 33 de echipe ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor intervin în continuare pentru a soluționa deranjamente punctuale în județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

3-stalpi-cazuti-pe-drumul-dintre-eforii

În ultimele zile, intervențiile echipelor E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor au restabilit furnizarea de electricitate în 188 de localități afectate de codul roșu de zăpadă și viscol. Compania mulțumește autorităţilor locale și centrale pentru sprijinul acordat și rămâne în contact permanent cu aceste instituții pentru a soluționa noi eventuale incidente.

În pofida condiţiilor meteo severe, cu temperaturi extrem de scăzute resimțite în câmp până la -30 grade Celsius, cu rafale de vânt de peste 70 km/h şi a condiţiilor de circulaţie rutieră dificile sau drumuri închise, și a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 20 metri, zăpadă troienită și viscolită, echipele au lucrat neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Către unele rețele avariate a fost nevoie deplasarea în câmp, prin troiene de zăpadă, cu tot echipametul de intervenție purtat de electriceni în spate și mâini, chiar și cu scară necesară pentru a urca pe stâlpi până la rețea, spun reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.

electrician-e-distributie-in-teren-la-tuzla

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *