E-Distribuție Muntenia: Investiții de 18 milioane lei, 80 de posturi de transformare modernizate

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Muntenia: Investiții de 18 milioane lei, 80 de posturi de transformare modernizate

E-Distribuție Muntenia a investit anul acesta aproximativ 18 milioane de lei pentru modernizarea a circa 80 de posturi de transformare și puncte de alimentare din Bucureşti şi pentru introducerea acestora în sistemul Telecontrol, un pas înainte în crearea unei reţele electrice inteligente, potrivit unui comunicat transmis de companie.

În cadrul proiectului de investiţii desfăşurat pe parcursul anului 2017, au fost modernizate aproximativ 38 de puncte de alimentare şi 40 de posturi de transformare din Bucureşti, cu scopul îmbunătățirii calității serviciului de distribuţie a energiei electrice și al digitalizării rețelei. Astfel, lucrările de modernizare au constat în consolidarea clădirilor şi înlocuirea echipamentelor existente cu unele moderne, care au fost integrate în sistemul Telecontrol al E-Distribuţie Muntenia. Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în desfășurarea proiectului de modernizare a reţelei electrice din Bucureşti, contribuind la creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru aproximativ 50.000 de consumatori, susțin reprezentanții E-Distribuție Muntenia.

“ Lucrările de modernizare la nivelul punctelor de alimentare, precum şi la posturile de transformare, facilitează implementarea automatizărilor necesare pentru a reduce considerabil timpii de indentificare și separare a tronsoanelor de cablu în care apar defecte şi în mod implicit, la  realimentarea mult mai rapidă a clienţilor E-Distribuţie Muntenia în caz de avarie. În urma acestor lucrări, echipamentele noi au fost introduse în sistemul Telecontrol, un element important pentru viitoarele rețelele de distributie inteligente. Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul”, se precizează în comunicat.

Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat. Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *