E-Distribuție Muntenia: Investiții de 66 milioane lei în rețelele de înaltă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu până la finele anului. Vezi care sunt proiectele

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Muntenia: Investiții de 66 milioane lei în rețelele de înaltă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu până la finele anului. Vezi care sunt proiectele

E-Distribuție Muntenia desfășoară până la finalul anului proiecte de investiții în valoare de  66  milioane de lei în rețelele de înaltă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate și siguranța în alimentare pentru peste 405.000 de clienți, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Astfel, peste 29 milioane de lei sunt prevăzuți pentru proiecte de modernizare a liniilor electrice de 110 kV. Cele mai importante proiecte, în valoare totală de peste 15 milioane de lei, sunt înlocuirea liniilor electrice subterane de 110 kV Nord-Grozăvești și Nord-Centru din București, crescând siguranța în alimentare pentru aproximativ  98.400 de clienți. Alte proiecte, în valoare de circa 14 milioane de lei, se referă la modernizarea de linii electrice electrice aeriene de înaltă tensiune, cele mai importante lucrări fiind pe liniile Domnești-Jilava, Glina-Popești, Glina-Dudești, CET Sud- Dudești, CET Brazi – Fundeni, Căciulați – Afumați, Căciulați – Tâncăbești și CET Brazi – Tâncăbești.

Proiectele de modernizare a stațiilor de transformare vizează creșterea calității serviciilor pentru circa 237.000 de clienți, în urma unor investiții cu o valoare totală de 37 de milioane de lei. Spre exemplu, stația de transformare Pajura a fost modernizată și introdusă în sistemul Telecontrol, prin care specialiștii E-Distribuție o pot gestiona de la distanță, după investiții de circa 21 milioane de lei. Anul acesta, prin investiții de 5 milioane de lei, capacitatea stației va fi amplificată, urmând să fie instalate două transformatoare suplimentare de câte 25 MVA (Mega Volt Amper), pe lângă cele două existente, cu capacitatea de 40 MVA fiecare. De asemenea, va fi introdusă tensiunea de 20 KV, ceea ce va permite creșterea în condiții de siguranță a consumului clienților deserviți precum și racordarea de noi consumatori în zonă.

Recent a fost pusă în funcțiune noua stație de transformare Transilvania, în județul Ilfov în apropierea șoselei de Centură, în urma unor investiții de 8 milioane de lei. Stația, cu o capacitate de 2×25 MVA, deservește zona din Nordul Bucureștiului și va asigura atât o mai bună calitate a serviciilor pentru clienții existenți din zona-DISTRIBUŢIE adiacentă cât și posibilitatea conectării în bune condiții tehnice și de siguranță a noilor clienți.

Alte proiecte importante aflate în derulare vizează modernizarea stațiilor Nord, Dudești, Obor, Filaret, Mașini Grele, cu termen de finalizare în perioada 2020-2022. Aceste stații deservesc peste 215.000 de clienți.

Proiectele fac parte dintr-un plan amplu de investiții derulat de companiile E-Distribuție în România pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienților, prin modernizarea și retehnologizarea staţiilor electrice, a rețelei electrice de distribuție și implementarea standardelor de mediu ale Grupului Enel.

Ca urmare a investițiilor realizate în modernizarea rețelelor, cele trei companii E-Distribuție din zonele Muntenia Sud, Banat și Dobrogea rămân lideri în topul operatorilor de distribuție de electricitate din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2018, indicele SAIDI al întreruperilor neplanificate (System Average Interruption Duration Index – durata medie a întreruperilor pe client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 138 de minute, cel mai performant din țară, în scădere de la 145 de minute în anul 2017. Pe următoarele locuri în clasament s-au situat E-Distribuție Dobrogea, cu 188,8 minute, și E-Distribuție Banat, cu 214,7 minute, ambele cu performanțe mai bune decât media națională, care s-a situat la 224,1 minute.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *