E-Distribuție Muntenia: Investiții de 28,5 mil. lei în rețelele din București

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție Muntenia: Investiții de 28,5 mil. lei în rețelele din București

E-Distribuție Muntenia anunță că va derula anul acesta un program de investiţii în valoare de 28,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zonele Eminescu, Floreasca şi Domenii, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru peste 5.000 de consumatori. În cadrul proiectului de modernizare, sunt în derulare trei lucrări majore în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie şi joasă tensiune pe o lungime de 96,5 kilometri.

Potrivit compnaiei, prima parte a proiectului presupune modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din zona Eminescu şi va consta în lucrări de înlocuire a cablurilor de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 7,5 kilometri, precum şi a cablurilor de joasă tensiune și de iluminat, pe o distanţă de 25 kilometri.

Proiectul de modernizare include și lucrări ample în zona Floreasca, în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, precum şi 37 kilometri de  cabluri de joasă tensiune și de iluminat.

Până la finalul anului, vor fi încheiate de asemenea, lucrările de modernizare în zona Domenii. În urma acestor lucrări, vor fi înlocuiţi 6 kilometri de cabluri de medie tensiune şi aproximativ 12 kilometri de cabluri de joasă tensiune, susțin reprezentanții E-Distribuție Muntenia.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul. Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute, se precizează în comunicatul companiei.

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *