E-Distribuție susține o clasă pentru tineri energeticieni la Deva. Înscrieri până pe 26 iunie

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E-Distribuție susține o clasă pentru tineri energeticieni la Deva. Înscrieri până pe 26 iunie

E-Distribuție Banat, companie a Enel, susține o clasă în sistem dual pentru tineri energeticieni la Deva, care vor beneficia de burse lunare, precum și de stagii de formare practică. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie în perioada 24-26 iunie 2019.

E-Distribuție Banat a încheiat un acord de parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva și va susține începând cu acest an o clasă în sistem dual ai cărei absolvenți vor primi certificarea de Electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice. Aceasta este a doua clasă în sistem dual susținută de companiile E-Distribuție din România, în cadrul programului ”Viitor Electrician”. Anul trecut, E-Distribuție Muntenia a lansat o clasă în sistem dual pentru formarea de tineri electricieni, la Colegiul Tehnic Energetic din București.

La înscrieri, elevii se vor prezenta, împreună cu un părinte sau un reprezentant legal, la secretariatul şcolii în care învață, unde vor primi fişa de înscriere pentru învăţământul profesional de stat. Apoi vor merge la sediul Liceului Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva, unde vor fi ajutați să completeze fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat, precum şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual.

Programul conține o importantă componentă de pregătire practică, atât în laboratoarele Liceului Tehnologic cât și în instalațiile E-Distribuție Banat. Astfel, în primul an al programului, elevii vor urma cel puțin 20% din ore de formare practică în instalațiile E-Distribuție Banat, iar această pondere va crește la 60% în al doilea an și la 70% în al treilea an. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Banat, pregătiți special pentru aceste activități.

Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce asigură sprijinul E-Distribuție Banat către Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va acorda elevilor o bursă lunară de 200 de lei, care se adaugă bursei de 200 de lei acordate în sistemul de învățământ profesional de stat.

În plus, E-Distribuție Banat va susține diverse nevoi ale elevilor, cum ar fi cheltuielile legate de examinările de medicină a muncii şi analize medicale obligatorii, echipamente de lucru şi de protecţie, masa de prânz în fiecare zi, cheltuielile de transport şi cazare pentru elevii din afara Devei, abonamente la transportul intern în Deva, vizite de studiu.

După finalizarea programului de trei ani, absolvenții vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Staţii şi Reţele Electrice, astfel că vor putea lucra ca electricieni de măsură pe partea de verificare şi recuperare de energie electrică, sau electricieni de medie tensiune sau medie-joasă tensiune în staţii electrice. Viitorii electricieni care vor dori să devină lider de echipă vor putea urma cursuri de maiștri, iar cei care doresc să continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat în timp ce sunt angajați. Mai departe, cei care doresc să devină ingineri vor putea urma o facultate de profil, se menționează într-un comunicat al societății.

Proiectul clasei în sistem dual pentru tineri electricieni, de anul acesta, este susținut de Inspectoratul Școlar Hunedoara, Primăria orașului Deva și Prefectura Hunedoara.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *