E.ON a finalizat vânzarea acţiunilor Uniper

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a finalizat vânzarea acţiunilor Uniper

E.ON anunță finalizarea cu succes a vânzării participaţiei sale, de 46,65 procente, deţinută la Uniper SE către Fortum Corporation.

Toate condiţiile pentru finalizarea ofertei de preluare publică voluntară au fost întrunite, tranzacţia fiind realizată şi finalizată, operaţiunea fiind aprobată de Comisia Europeană şi Autoritatea Rusă Antimonopol. În total, E.ON a primit aproximativ 3,8 miliarde de euro în urma tranzacţiei pentru acţiunile pe care le mai deţinea în Uniper, se precizează într-un comunicat transmis de companie.

Johannes Teyssen, director executiv E.ON SE, a declarat: “Vânzarea către Fortum a acţiunilor rămase în Uniper marchează sfârşitul unui capitol din istoria E.ON. Dorim Uniper – şi prin aceasta foştilor noştri colegi – mult succes pe viitor. În acelaşi timp, E.ON scrie deja un nou capitol inovator pentru viitor. Vom deveni principalul operator de reţele inteligente de energie şi furnizor de soluţii moderne pentru clienţii din Europa. O companie aleasă de 50 de milioane de clienţi”.

În septembrie 2017, Fortum şi E.ON au semnat un acord în baza căruia E.ON deţinea dreptul de a decide să scoată la licitaţie participaţia sa în Uniper pentru oferta de achiziţie publică voluntară a Fortum. E.ON a decis la începutul lunii ianuarie 2018 să scoată la licitaţie publică acţiunile sale.

Uniper s-a desprins din E.ON în anul 2016. 53,35 la sută din toate acţiunile Uniper au fost transferate direct către portofoliile acţionarilor E.ON. Fortum este o companie energetică de top cu sediul în Finlanda.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *