E.ON: Oferta publică de preluare voluntară către acționarii minoritari innogy, un succes

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON: Oferta publică de preluare voluntară către acționarii minoritari innogy, un succes

E.ON anunță că a încheiat cu succes oferta publică de preluare voluntară către acționarii minoritari innogy.

La sfârșitul perioadei suplimentare de acceptare, la 25 iulie 2018, 9,4 procente din acționari au decis să-și vândă acțiunile deţinute la innogy către E.ON. Incluzând pachetul de acţiuni de 76,8 procente al RWE la innogy, E.ON va detine 86,2 procente din acţiunile innogy la finalizarea tranzacţiei, sub rezerva primirii aprobărilor oficiale. Prin urmare, E.ON nu se așteaptă la finalizare înainte de mijlocul anului 2019, aw precizează într-un comunicat al companiei.

Marc Spieker, directorul financiar al E.ON, a declarat: “Suntem foarte mulțumiți de rezultat. Achiziția convenită a pachetului majoritar al RWE ne va oferi deja mijloacele necesare pentru integrarea innogy în E.ON, odată ce tranzacția a fost încheiată. Suntem foarte satisfăcuţi de faptul că am reuşit să convingem mulţi alţi acţionari innogy de oferta noastră.” Spieker a subliniat de asemenea că, după cum era de aşteptat, unele fonduri nu şi-au putut licita acţiunile din cauza restricţiilor interne, de exemplu fondurile indexate care conţin acţiuni innogy.

Odată cu reușita ofertei publice de preluare voluntară, E.ON intenționează acum să facă pașii următori pentru implementarea tranzacției. „Suntem foarte încântaţi că în curând vom putea pregăti planificarea integrării împreună cu colegii noştri de la innogy”, spune Spieker.

La jumătatea lunii iulie, E.ON a semnat un acord cu innogy de a coopera în privința planificării integrării. “Ne dorim să lucrăm și vom lucra într-o manieră deschisă, transparentă și corectă cu innogy pentru a crea împreună un nou E.ON, pe deplin către clienți, cu rețele inteligente și soluții inovatoare pentru aceştia. Pe de o parte, vom continua să valorificăm potențialul de sinergie de 600 până la 800 milioane de euro, iar pe de altă parte, vom profita de potențialul de creștere al noului E.ON “, a subliniat Spieker.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *