E.ON a emis obligațiuni de 1,8 miliarde de euro în prima săptămână din 2023

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a emis obligațiuni de 1,8 miliarde de euro în prima săptămână din 2023

E.ON a emis, în prima săptămână a anului 2023, două tranșe de obligațiuni în valoare cumulată de 1,8 miliarde de euro.

Este vorba despre obligațiuni de 800 milioane de euro cu scadență în ianuarie 2028, cu un cupon (dobândă) de 3,5%, și obligațiuni verzi de un miliard de euro, cu scadență în ianuarie 2035, cu un cupon (dobândă) de 3,875%, potrivit unui  comunicat al companiei.

Tranzacția a generat o cerere mare din partea investitorilor, cu un registru de comenzi combinat de 5,9 miliarde de euro. Veniturile obținute din obligațiunile pe termen mai scurt vor fi utilizate pentru finanțarea scopurilor corporative generale, în timp ce veniturile obținute din obligațiunile pe termen lung vor fi direcționate către finanțarea și/sau refinanțarea proiectelor de mediu eligibile, așa cum sunt definite în Cadrul E.ON de obligațiuni pentru susținerea mediului. Împreună cu prefinanțarea de peste un miliard de euro validată deja în 2022, această tranzacție a permis E.ON să-și asigure părți importante din nevoile sale de finanțare pentru începutul anului 2023, se specifică în comunicat.

Commerzbank, J.P. Morgan, Morgan Stanley, MUFG Securities au servit ca firme de contabilitate active în această tranzacție.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *