E.ON a emis obligațiuni verzi de 1,5 miliarde de euro, ca prefinanțare pentru 2024

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a emis obligațiuni verzi de 1,5 miliarde de euro, ca prefinanțare pentru 2024

E.ON a emis, marți – 22 august, cu succes, două tranșe de obligațiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, susținute de un portofoliu de comenzi de 4,3 miliarde de euro:

•         obligațiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro cu scadența în martie 2029 și cupon de 3,75%;

•         obligațiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro cu scadența în august 2023 și cupon de 4%.

Directorul financiar al E.ON, Marc Spieker, a declarat: „Cererea ridicată din partea investitorilor subliniază încă o dată faptul că suntem pe drumul cel bun cu strategia noastră, care se concentrează pe sustenabilitate, digitalizare și creștere. E.ON este hotărât să ducă mai departe tranziția energetică în Europa. Vrem să investim, în total, 33 de miliarde de euro în tranziția energetică până în 2027. Obligațiunile verzi sunt un instrument financiar important pentru a face acest lucru și vom continua să le folosim pentru finanțarea noastră în viitor.”

Mediul atractiv al pieței a permis E.ON să prefinanțeze semnificativ nevoile de finanțare pentru viitorul exercițiu financiar 2024, în timp ce nevoile de finanțare pentru 2023 au fost deja acoperite cu succes, în ianuarie, printr-o emisiune de obligațiuni de 1,8 miliarde de euro.

Veniturile obținute din obligațiunile verzi vor fi utilizate pentru a finanța și/sau refinanța proiecte verzi eligibile, așa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework.

Bank of America Securities, Deutsche Bank, Natwest Markets și Unicredit au avut calitatea de agenți activi în tranzacție. E.ON Green Bond Framework și Second Party Opinion (o certificare din partea renumitei agenții de rating Sustainalytics) sunt disponibile online la adresa: https://www.eon.com/en/investor-relations/bonds/green-bonds.html.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *