E.ON a înlocuit sistemul de iluminat și la școala Școala Gimnazială Iernut din jud Mureș, unde învață 600 de elevi

Publicat pe Categorii CSR, Eficienta energetica, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a înlocuit sistemul de iluminat și la școala Școala Gimnazială Iernut din jud Mureș, unde învață 600 de elevi

Școala Gimnazială Iernut se poate mândri cu faptul că în ultimii ani toții elevii care au absolvit clasele a VIII-a au continuat studiile liceale. Cei 600 de copii care învață acum la această școală au un motiv de bucurie în plus: sălile lor de clasă oferă condiții care îi ajută să aibă performanțe școlare mai bune.  Astfel, în cadrul proiectului „Energie în școlile copilăriei” al E.ON Energie România , au fost puse în funcțiune sisteme de iluminat moderne cu tehnologie LED în toate spațiile școlii din Iernut, inclusiv în sediile administrative, holuri etc. 

 “Schimbarea corpurilor de iluminat în toate clădirile școlii noastre din Iernut a adus beneficii prin faptul că elevii au condiții mai bune de studiu. Mulțumim E.ON în numele celor 600 de copii care învață aici”, spune prof. Moldovan Horațiu Octavian, directorul Școlii Gimnaziale Iernut.

Noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat, fiind astfel redusă presiunea pe bugetul alocat școlii. Lumina dată de aceste sisteme moderne este similară celei naturale în proporție de 98%.

Pentru a susține eficiența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”.

E.ON a investit în acest proiect, până la începutul acestui an, peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie în școli. Programul, demarat în 2012, a acoperit 65 de unități școlare din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.

Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:

•        Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași

•        Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău

•        Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2 Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț

•        Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti”, jud. Suceava

•        Şcoala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, jud. Mureș

•        Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș

•        Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” Florești (include grădinița), jud Cluj

•        Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara, jud. Timiș.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.