E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică la Moara Cibin din Sibiu. Au fost montate 1.584 panouri fotovoltaice pe acoperiș

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică la Moara Cibin din Sibiu. Au fost montate 1.584 panouri fotovoltaice pe acoperiș

E.ON Energie România a instalat o centrală electrică fotovoltaică la Moara Cibin din Sibiu care a devenit, astfel, producător de energie electrică din surse regenerabile, energie ce va fi utilizată pentru autoconsum, în procesul de producție. Valoarea totală a proiectului depășește 330.000 de euro.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere de 443,42 KWp (curent continuu), respectiv 360 KWh (curent alternativ) și cuprinde 1.584 panouri fotovoltaice, montate pe acoperișurile clădirilor de la Moara Cibin, pe o suprafață de 2.600 mp. Curentul continuu produs de panourile fotovoltaice este transformat în curent alternativ prin intermediul a 6 invertoare.

“Aniversăm în acest an 16 ani de parteneriat cu Moara Cibin. Intrând într-o nouă fază a colaborării noastre, am decis împreună să promovăm și să implementăm soluții energetice în sfera energiei regenerabile. Suntem încrezători că, în cadrul acestui parteneriat, vom realiza și alte proiecte sustenabile care să contribuie la reducerea amprentei de carbon și implicit la o viață mai bună pentru fiecare dintre noi, într-un mediu mai curat ”, declară Cătălin Iordache, Directorul General al E.ON Energie România.

„Proiectul comun pe care l-am realizat cu E.ON ne sprijină în realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, de a produce energie verde pentru propriul consum, contribuind în felul acesta la reducerea emisiilor de CO2. Suntem mulțumiți de rezultatele obținute și ne dorim în continuare să identificăm, împreună cu partenerul nostru E.ON, soluții de eficiență energetică pe care să le aplicăm în companie”, afirmă Mircea Ureche, Director General Moara Cibin.    

Cantitatea de energie electrică produsă de centrală este destinată autoconsumului în procesul de producție, firma sibiană asigurându-și în acest fel o independență energetică de circa 7% din necesarul anual.  Prin punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic, Moara Cibin va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 174 tone/an.

Începând din anul 2018 și până în prezent, E.ON a dezvoltat peste 190 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 35.000 de panouri fotovoltaice pentru 65 de companii din cele mai performante industrii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 32.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 9.400 tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Moara Cibin este parte a Grupului de companii Boromir specializate în activitatea de morărit și panificație. Înființată în 1991, Moara Cibin produce o gamă largă de cereale, grâu, porumb, făină și mălai și este una dintre cele mai cunoscute companii din județul Sibiu, având recunoaștere pe piața de profil din întreaga țară. Livrează faină brutăriilor pe o rază de peste 100 km care produc zilnic pâine pentru circa un milion de persoane.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *