E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internațional Bacău. Au fost montate 1.050 panouri fotovoltaice

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internațional Bacău. Au fost montate 1.050 panouri fotovoltaice
  • 25% din necesarul anual de consum de energie electrică al Fermei 4 Lilieci va fi asigurat din energie solară

E.ON Energie România a instalat o centrală electrică fotovoltaică pentru Agricola Internațional Bacău, unul dintre cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, energia din surse regenerabile rezultată fiind utilizată în procesul de producție.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 351,75 KWp și cuprinde 1.050 de panouri fotovoltaice montate pe sol la Ferma 4 Lilieci din județul Bacău, valoarea investiției fiind de 320.000 de euro, potrivit unui comunicat al E.ON Energie România.

“Prin intermediul acestui proiect continuăm dezvoltarea parteneriatelor pentru producere de energie din surse regen-erabile. Tranziția spre energia verde este un obiectiv asumat de E.ON și ne bucurăm că soluțiile noastre sunt adoptate de tot mai multe companii pentru a deveni mai independente energetic și mai sustenabile”, declară Claudia Griech, Directorul General al E.ON Energie România.

„Suntem mândri de finalizarea și punerea în funcțiune a acestui proiect încă de la începutul lunii februarie a anului în curs, dar nu ne vom opri aici în privința utilizării energiei verzi. Agricola Internațional își propune ca, în viitorii ani, să crească ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final de energie, prin dezvoltarea și implementarea în complexele avicole și a altor facilități de producere a energiei electrice ce au ca sursă energia solară”, afirmă  Grigore Horoi, Director General al Agricola Internațional.    

Cantitatea de energie electrică produsă anual de centrală, de 470.362 MWh, este destinată autoconsumului, firma băcăuană asigurându-și în acest fel o independență energetică de circa 25% din necesarul anual al fermei. Prin punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic, Agricola Internațional va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 134 tone/an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 – 1.600 kWp totalizând 13 MW putere instalată pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 tone pe an.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.