E.ON a predat la cheie o centrală fotovoltaică de 1,1 MW companiei Transparent Design

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON a predat la cheie o centrală fotovoltaică de 1,1 MW companiei Transparent Design

E.ON Energie România și Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România, au finalizat construcția unei centrale fotovoltaice de aproape 1,6 milioane de euro. Investiția asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popești Leordeni, județul Ilfov, potrivit unui comunicat al E.ON.

Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperișul halei de producție, al depozitelor și pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design și o reducere a emisiilor de COcu circa 367 de tone în fiecare an.

„E.ON construiește parteneriate pe termen lung pentru a sprijini clienții B2B în drumul lor spre independență energetică și sustenabilitate. Mergem mai departe alături de Transparent Design în acest an prin dezvoltarea proiectului cu încă 230 kWp, ceea ce le va asigura în final 30% din energia necesară”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

„Suntem un consumator mare de energie datorită tehnologiei folosite la securizarea sticlei, iar creșterea prețului la energie are un impact major asupra costurilor noastre de producție. Parteneriatul cu E.ON a reprezentat o măsură cheie și firească în gestionarea afacerii noastre. Energia verde este un factor important ce va genera avantaje concurențiale în timp pentru compania noastră”, a declarat Alina Nechifor, director general Transparent Design.

Extinderea proiectului cu încă 230 kW, în acest an, implică instalarea a încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de circa 284 kWp, printr-o nouă investiție de 255.000 de euro. Contribuția la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la aproximativ 405 tone pe an.

E.ON a asigurat pentru Transparent Design întreg proiectul de investiție pentru eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare personalizată până la implementare și finanțare pe 10 ani, fiind asigurate și serviciile post-instalare. De asemenea, E.ON va asigura și mentenanța întregului sistem fotovoltaic, printr-un contract de mentenanță full service.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde în prezent peste 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de 28,5 milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 36 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 de tone în fiecare an.

Transparent Design este o companie privată de familie și are ca obiect principal de activitate procesarea sticlei plane și execuția de sticlă securizată și laminată de calitate destinată în principal amenajărilor interioare și exterioare. Datorită investițiilor realizate de companie în ultimii doi ani – peste 5 mil. EURO, din punct de vedere al tehnologiei și capacității sale de producție (cca. 1.300 mp sticlă securizată/zi), Transparent Design este cel mai mare procesator de sticlă groasă și securizată din România. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 6,8 mil. EURO, înregistrând o creștere de 25% față de 2020, iar în 2022 compania estimează o cifră de afaceri record de peste 10 mil. EURO.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *