E.ON Energy Challenge 2023: Echipa Universității Transilvania  din Brașov a câștigat cu proiectul inovativ „ArtByte”

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON Energy Challenge 2023: Echipa Universității Transilvania  din Brașov a câștigat cu proiectul inovativ „ArtByte”

Echipa Universității Transilvania din Brașov este marea câștigătoare a competiției E.ON Energy Challenge, ediția 2023. „ArtByte” – este proiectul inovativ care a convins juriul din acest an. Acesta vine în susținerea sectorului industrial și are în vedere integrarea tehnologilor de realitate augmentată în fabrici. Realitatea augmentată oferă tehnicienilor în vizor toate informațile necesare operării utilajelor, suprapunând instrucțiunile necesare peste imaginea reală, generând rapid și facil soluțiile dorite, se prezintă într-un comunicat transmis de E.ON România.

Cinci echipe din cele 16 înscrise s-au calificat în marea finală, care a adus premii de peste 6.500 euro pentru primele trei clasate.

Sfârșit de săptămână efervescent pentru echipele studențești calificate în finala concursului E.ON Energy Challenge, ediția 2023. După patru zile în care au participat la traininguri și sesiuni de brainstorming intense, în cadrul Energy Challenge Academy, astăzi, cele cinci echipe s-au confruntat în marea finală unde și-au prezentat proiectele la care au lucrat pe parcursul ultimelor luni.  Și nu a fost ușor! Dar fiecare emoție a fost constructivă!

Echipa Universității Transilvania din Brașov a fost desemnată câștigătoarea ediției din acest an și a marelui premiu în valoare de 3.000 de euro, proiectul ArtByte fiind considerat cel mai inovativ dintre cele prezentate

Pe locul al doilea s-a clasat echipa de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu proiectul „Medenic” – un instrument software util pentru toate persoanele care doresc să apeleze la servicii medicale, aplicația oferind informațiile referitoare la pregătirea medicului, locație, servicii oferite, preț și feedback primit de la alți pacienți. Pentru această idee, echipa va fi răsplătită cu experiențe inedite la alegere, de la zborul cu parapanta la un raliu pe un circuit profesionist, în valoare de 500 euro/membru.

Cel de al treilea loc a fost ocupat de echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava cu proiectul DBS Energy Solutions. În cadrul acestui demers a fost prezentat un dispozitiv care poate întrerupe alimentarea consumatorilor neesențiali cu ajutorul unui releu integrat, direct printr-o aplicație disponibilă pe telefonul mobil. Recompensa primită de echipă este un bilet la un festival la alegere, pentru fiecare membru, în valoare de până la 200 de euro.

Marea finală a avut loc astăzi la sediul companiei E.ON din Târgu Mureș și a reunit echipe de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (Iași), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (Iași), Universitatea Tehnică (Cluj-Napoca), Universitatea „Ștefan cel Mare” (Suceava) și Universitatea Transilvania (Brașov).

E.ON Energy Challenge a debutat în anul 2015 și, de atunci, a antrenat peste  370 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite, unele dintre acestea fiind implementate în cadrul companiei E.ON.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *