E.ON intră pe piața eoliană japoneză

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON intră pe piața eoliană japoneză

E.ON și Kyuden Mirai Energy au semnat un acord de cooperare pentru a dezvolta în comun proiecte de energie eoliană în Japonia. Cooperarea se axează pe proiecte offshore.

Primul pas va fi realizarea unui studiu pentru selectarea în comun a unui proiect de dezvoltare, construcție și operațiuni în zona Kyushu, cea mai sudică insulă din Japonia. De asemenea, companiile ar putea lua în considerare extinderea parteneriatului în alte regiuni din Japonia.

Această cooperare a urmat deciziei E.ON de a intra pe piața eoliană japoneză. E.ON intenționează să-și transfere în Japonia expertiza și cunoştinţele tehnice acumulate pe parcursul instalării în Europa de eoliene offshore care cumulează capacitatea de 1,8 gigawatt (GW). De curând, E.ON şi-a deschis porţile birourilor din Tokyo, stabilindu-şi astfel prezenţa pe plan local, se precizeaza intr-un comunicat transmis de E.ON Romania.

Kyuden Mirai Energy este un dezvoltator de top al proiectului Hibiki-nada Offshore Wind Farm din Kyushu și, în paralel, studiază oportunități pentru noi proiecte de energie eoliană offshore în toată Japonia. Proiectul Hibiki-nada Offshore Wind Farm este primul proiect propus în baza legislaţiei maritime revizuite, din Japonia.

Sven Utermöhlen, Chief Operating Officer la E.ON Climate & Renewables a declarat: „Strategia noastră de a intra pe piața japoneză se bazează pe o cooperare de încredere și pe termen lung cu actorii locali. Suntem de părere că Kyuden Mirai Energy este un excelent partener pentru noi. Capacitățile noastre se completează reciproc în timp ce împărtășim aceleași valori și ambiția de a impulsiona creșterea eoliană în larg în Japonia „.

Yasuji Akiyama, președintele companiei Kyuden Mirai Energy, afirma: „Anul acesta ar putea fi un an memorabil pentru industria eoliană din Japonia, dată fiind noua legislaţie maritimă care promovează producerea energiei eoliene offshore. Este un moment excelent să începem activități comune cu E.ON, în calitate de cel mai bun partener pentru intrarea pe această nouă piață. E.ON are o experiență remarcabilă în domeniul eoliene offshore și împărtășește aceeași viziune cu privire la angajamentul luat pe plan local de către părțile interesate.”

E.ON este o companie privată internațională de energie, care se axează pe rețele energetice, soluții pentru clienți și energii regenerabile. Fiind una dintre cele mai mari companii energetice din Europa, E.ON joacă un rol important în formarea unei lumi curate, digitale, descentralizate energetic. În acest scop, compania dezvoltă și vinde produse și soluții pentru clienți privați, comerciali și industriali. Aproximativ 32 de milioane de clienți achiziționează de la E.ON energie electrică, gaz, produse digitale sau soluții pentru mobilitate electrică și eficiență energetică. În cadrul segmentului global de energie regenerabilă, E.ON este unul dintre principalii producători mondiali de energie regenerabilă și operează o capacitate regenerabilă de aproape 5,4 GW. E.ON a investit în ultimii ani peste 12 miliarde de euro în acest domeniu de activitate. Despre Kyuden Mirai Energy

Kyuden Mirai Energy este o companie de top în dezvoltarea, construcția și exploatarea de proiecte de energie regenerabilă în Japonia, de la desprinderea de Kyushu Electric Power Company CO, INC în 2014. Extinderea activităților de dezvoltare și de afaceri nu se limitează la zona Kyushu. Kyuden Mirai deține în prezent în Japonia o capacitate de 189 megawați (MW) din surse regenerabile de energie eoliană, solară și biomasă și are încă 511 MW în dezvoltare. În plus, compania a făcut deja primele mișcări în sensul eolienelor offshore, fiind o companie de top în consorțiul care a dezvoltat aproximativ 220 MW în proiecul de energie eoliană offshore Hibiki-nada. Kyuden Mirai Energy urmărește să-și extindă în continuare activitățile offshore.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *