E.ON: Profitul operaţional a scăzut cu 8% în T1. Estimări pentru 2019: profit net ajustat de 1,4 – 1,6 miliarde de euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON: Profitul operaţional a scăzut cu 8% în T1. Estimări pentru 2019: profit net ajustat de 1,4 – 1,6 miliarde de euro

Compania de utilităţi E.ON SE reafirmă obiectivul de a înregistra anul acesta un profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) între 2,9 şi 3,1 miliarde de euro, transmite Reuters. În primul trimestru din 2019, profitul operaţional ajustat a scăzut cu 8%, la 1,67 miliarde de euro.

„Divizia din Marea Britanie rămâne sub o presiune semnificativă, concurenţa şi plafonarea preţului energiei fiind principalele motive pentru scăderea câştigurilor E.ON”, se arată într-un comunicat al companiei germane, scrie Agerpres.

„Ne aşteptăm în acest an la un profit net ajustat de 1,4 – 1,6 miliarde de euro şi dividende de 0,46 euro per acţiune”, a afirmat directorul financiar, Marc Spieker.

În primele trei luni din acest an, vânzările E.ON au urcat cu 0,4 miliarde de euro, la 9,2 miliarde de euro, potrivit datelor companiei.

Compania E.ON Distribuţie România operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *