E.ON renunță la centralele pe carbune și creează Uniper (Bloomberg)

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON renunță la centralele pe carbune și creează Uniper (Bloomberg)

Cea mai mare companie de utilități din Germania, EON SE a decis să renunțe la centralele pe bază de combustibilii fosili, prin crearea unei noi entități – Uniper – începând cu1 ianuarie 2016, potrivit Bloomberg.

.Eon-340x255

În urma divizării E.ON va fi creată o nouă companie, Uniper, cu sediul în Dusseldorf, Germania. Aceasta va prelua centralele pe bază de combustibili fosili, activitățile de tranzacționare a materiilor prime și un sfert din angajații E.ON. Activele Uniper vor fi responsabile pentru aproximativ jumătate din actualul profit al E.ON, scrie Agerpres în ediția online. Uniper va fi condusă de Klaus Schaefer, care în octombrie 2013 a fost numit director financiar al E.ON.

Compania a anunțat că se va concentra pe energiile regenerabile, vânzarea energiei către clienți, rețelele de distribuție și serviciile personalizate de îmbunătățire a eficienței energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe piețele energetice, progreselor tehnologice și cererilor venite din partea consumatorilor.

Cele mai mari companii de utilități din Germania, EON SE și RWE AG, au decis să-și separe centralele pe bază de combustibili fosili de energiile regenerabile.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *