E.ON și Delgaz Grid au donat 240 de măști de oxigen și o centrală Spitalului Județean Mureș

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON și Delgaz Grid au donat 240 de măști de oxigen și o centrală Spitalului Județean Mureș

E.ON și Delgaz Grid a donat Spitalului Clinic Județean Mureș 210 măști de oxigen cu rezervor de concentrație înaltă pentru adulți și copii, folosite în tratarea pacienților cu nevoie de oxigen. Donația a fost completată cu alte 30 de măști de oxigen pentru terapie noninvazivă, folosite pentru pacienții aflați în stare gravă și care au nevoie de un volum mare de oxigen pentru recuperare.

În plus, preocupate de soluții energetice sustenabile, companiile au donat și o centrală termică performantă pentru Secția de Boli Infecțioase II din cadrul aceluiași spital. Centrala termică se afla într-o stare avansată de uzură și nu mai putea fi reparată. Noua centrală în condensare, la care s-a asigurat și montajul, va duce la reduceri semnificative ale consumul de energie pentru spital, se specifică într-un comunicat transmis de E.ON.

Inițiativa E.ON și Delgaz Grid nu este singulară, în ceea ce privește sprijinirea spitalelor în criza sanitară. Anul trecut s-a acordat sprijin pentru 16 spitale aflate în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2, prin donații de circa jumătate de milion de lei. Au fost donate echipamente medicale și de protecție, teste, dar și hrană cadrelor medicale carantitate în spitale. La Târgu Mureș, E.ON a sprijinit Spitalul Clinic Județean de Urgență cu achiziționarea unui aparat de testare a infecției cu Covid-19 și Institutul de Urgentă pentru Boli Cardiovasculare și Transplant prin donarea de echipament de protecție.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.