E.ON sindicalizează finanţarea de 5 miliarde euro pentru achiziţionarea Innogy

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic E.ON sindicalizează finanţarea de 5 miliarde euro pentru achiziţionarea Innogy

În contextul unui amplu schimb de active și participaţii între E.ON și RWE și al ofertei voluntare de preluare publică către acționarii Innogy SE, E.ON anunță că a încheiat cu succes sindicalizarea unei finanţări de achiziţionare în valoare de 5 miliarde de euro. Înainte de sindicalizare, angajamentul financiar fusese asigurat de BNP Paribas în calitate de reprezentant unic.

E.ON a invitat băncile cu care se află în parteneriat să participe cu obligațiuni în valoare de câte 400 de milioane de euro fiecare. Toate băncile invitate au participat la achiziţie, ceea ce a dus la o înscriere substanțială peste nivelul estimat. Finanțarea acestei achiziţii constă într-un credit punte de 3 miliarde de euro și un împrumut la termen de 2 miliarde de euro cu scadența peste cinci ani. Împrumutul va fi utilizat pentru finanţarea achiziţei de acţiuni Innogy care nu sunt deținute de RWE, potrivit unui comunicat transmis de E.ON.

Dr. Marc Spieker, directorul financiar al E.ON SE a declarar: “Suntem foarte mulțumiți de sprijinul impresionant al băncilor în această tranzacţie cu totul deosebită pentru E.ON. Participarea tuturor băncilor invitate subliniază încrederea partenerilor noștri bancari în noua strategie adoptată de noi”.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord şi în Vestul ţării. De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat 1,9 miliarde de euro sub formă de impozite şi taxe. Grupul energetic E.ON desfăşoară operaţiuni în Germania, Italia, Franţa, Belgia, Republica Cehă, România, Slovacia, Marea Britanie şi Ungaria. Dintre cei peste 40.000 de angajaţi E.ON la nivel global, peste 5.500 lucrează în România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *