Echipa EFdeN va reprezenta România la Solar Decathlon Europe 21/22 cu EFdeN VATRA, un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități

Publicat pe Categorii Business, CSR, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Echipa EFdeN va reprezenta România la Solar Decathlon Europe 21/22 cu EFdeN VATRA, un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități
  • Tinerii profesioniști caută parteneri, sponsori, colegi, profesori, oameni care își doresc o noua aventură sustenabilă, alături de care să se construiască prototipul

EFdeN a lansat  EFdeN VATRA, proiectul care va reprezenta România la Solar Decathlon Europe 21/22.Echipa de tineri profesioniști a planificat cum să reprezinte România pentru a treia oară, la Solar Decathlon Europe 2021/2022, în Wuppertal, Germania.

După două participări anterioare la competiția Solar Decathlon (SDE 2014, Versailles & SDME 2018, Dubai), echipa EFdeN este pregătită să abordeze cea mai importantă provocare de până acum. Aceasta este prima ediție la scară urbană care abordează regenerarea fondului construit și infrastructurii existente – probleme mai actuale ca niciodată.

Viziunea echipei este de a crea un nou model de locuință sustenabilă care facilitează formarea de comunități. Acesta are la bază 3 module de unități de locuit și un modul de sera, care pot fi aranjate și prefabricate pentru a răspunde oricărui context. Pentru testarea acestui concept, un prototip fizic reprezentativ va fi construit anul acesta în București, apoi transportat și reconstruit în Wuppertal, Germania, unde va fi testat și monitorizat în cadrul finalei competiției Solar Decathlon Europe 21/22, se precizează într-un comunicat transmis de EFdeN.

Prezent la evenimentul de lansare a EFdeN VATRA, Daniel Lorberg, Project Director and Director for Economics & Social Sciences at Solar Decathlon Europe 21/22  a declarat:  „Romania was always a big part of this whole thing”.

Tudor Oprea, Subsecretar de stat Ministerul Educației,  a transmis: „Felicitări pentru ca ați putut arăta că inovația există în România.”

Conf. univ. dr. ing. Florin BĂLTĂREȚU: „Încă din 2012 am avut șansa să văd dorința de inovare, de joacă, de descoperire a studenților. Dezvoltarea proiectelor capătă o forma din ce în ce mai frumoasă iar studenții cresc și ei ca personalități.”

Conf. dr. arch. Radu Pana – prodecan Facultatea de Arhitectură, UAIM: „Am fost implicat încă din 2012 când studenții au plecat la Madrid cu Casa Prispa.”

Managing Director Aurel Nețin, Lenovo: „E o onoare pentru mine și pentru echipa Lenovo România sa participam la un proiect românesc.”

Managing Director at Man and Machine Romania: „Rămânem la dispoziția echipei pentru următoarele etape și credem că partea de asistență pe care o acordăm o sa fie importantă pentru partea de monitorizare a șantierului.”

Președinte Ordinul Arhitecților din România Emil Ivănescu: Suntem foarte fericiți sa fim alături de EFdeN. EFdeN este un exemplu pentru foarte multă lume.

CEO – TEAM LEADER COSTYEDIL & Case CLT – Expert în construcții din CLT – Constantin Tistea: „ I-am cunoscut în 2017 și au fost cei care m-au convins sa mă întorc acasă.”

Echipa EFdeN este în căutare de parteneri, sponsori, colegi, profesori, oameni care își doresc o noua aventură sustenabilă, alături de care să se construiască prototipul.

Mai multe detalii legate de proiectul EFdeN Vatra puteți găsi aici.

EFdeN este o echipă de tineri dornici să transforme standardele de trai prin intermediul inovațiilor în domeniul construcțiilor și promovarea unui stil de viață sustenabil. Este o echipă interdisciplinară formată din studenți și tineri care încearcă, prin proiectele sustenabile și campaniile de conștientizare, să transforme ideile în realitate. EFdeN dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.