EDP Renewables a adăugat 2,1 GW de  capacitate energetică din surse regenerabile în 2022

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic EDP Renewables a adăugat 2,1 GW de  capacitate energetică din surse regenerabile în 2022

EDP Renewables adaugă 2,1 GW de  capacitate energetică din surse regenerabile în 2022 și își mărește portofoliul până la 14,7 GW la nivel mondial, potrivit unui comunicat al companiei.

EDPR își menține traiectoria către o tranzițe energetică, iar în 2022 a crescut capacitatea proiectelor de instalare din surse regenerabile, investițiile în tehnologii multiple și producția de energie curată.  Astfel, conform datelor operaționale de la sfârșitul anului 2022, compania a atins o capacitate totală instalată de 14,7 GW în active regenerabile, cu 1,2 GW mai mult decât în 2021, inclusiv luând în considerare rotațiile activelor.

Anul trecut, capacitatea adăugată a EDPR a fost determinată în principal de extinderea cu succes de 0,7 GW a activelor solare în regiunea Pacifică a Asiei și, de asemenea, în America de Sud, care a adăugat 0,6 GW de capacitate eoliană în aceeași perioadă. EDPR a adăugat 0,4 GW de tehnologie eoliană și solară atât în America de Nord, cât și în Europa, care include primul parc hibrid al companiei și primul care a fost pus în funcțiune în Peninsula Iberică și care combină energia solară și eoliană.

Pe parcursul anului 2022, EDPR a asigurat tranzacții de rotație a activelor de până la 1 GW de capacitate în Polonia, Spania, Italia, Brazilia și Statele Unite, cu o construcție și transfer de succes a unui proiect solar de 200 MW în Indiana. Până la sfârșitul anului 2022, Europa și America de Nord reprezentau 38%, respectiv 49% din portofoliu. Asia Pacific, o regiune în care EDPR a intrat în 2022, odată cu achiziția Sunseap, reprezintă deja 5% din portofoliul total al EDPR.

Compania continuă să își diversifice tehnologiile, instalațiile solare jucând un rol cheie, deoarece acestea reprezintă deja 12% din portofoliul total al EDPR. Cu toate acestea, vântul a continuat să fie tehnologia de bază, reprezentând 88% din capacitate. Compania are, de asemenea, 1,5 GW brut de energie eoliană offshore în funcțiune.

Până la sfârșitul anului, EDPR a atins 4 GW de capacitate record în construcție între proiectele solare și eoliene, împreună cu primii 40 MW din stocare.

EDPR continuă să lucreze pentru a conduce tranziția energetică pe piețele în care este prezent. În 2022, compania a generat 33,4 TWh de energie curată, adică cu 10% mai mult decât în 2021. Această cifră este reprezentată de Europa – 35% și America de Nord – 55% din producția totală. În Europa, producția a crescut cu 4% de la an la an, datorită extinderilor și stabilității resurselor regenerabile. În America de Nord, producția a crescut cu 8% de la an la an, în principal datorită unei resurse regenerabile mai mari în regiune și a unei capacități instalate mai mari.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume, cu o prezență în 26 de piețe din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *