EDPR a inaugurat un nou parc eolian în Italia

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic EDPR a inaugurat un nou parc eolian în Italia

EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea producător mondial de energie regenerabilă, a inaugurat parcul eolian Craco și Stigliano din Basilicata, Italia. La ceremonia de inaugurare au participat CEO-ul EDPR, Miguel Stilwell d’Andrade, împreună cu COO EDPR pentru Europa și Latam Duarte Bello, și Directorul General EDPR Italia, Roberto Pasqua.

Investiția din Italia reflectă angajamentul EDPR față de tranziția energetică și independența energetică a Italiei și a Europei.

Parcul eolian care este situat în centrul regiunii Basilicata, are o capacitate totală de 35 MW și produce 79 GWh anual. Odată cu adăugarea parcului eolian Craco și Stigliano, EDPR a ajuns la o capacitate totală instalată de 463 MW în Italia. Instalația din Italia, de la Craco și Stigliano operează 10 turbine, fiecare cu o capacitate de 3,5 MW, însumând o capacitate totală de 35 MW. Parcul eolian va putea produce 79 GWh/an, economisind 37.250 de tone de emisii de CO2 pe an și va furniza energie pentru 26.280 de gospodării. Pe lângă parcul eolian, EDPR a construit și infrastructura de conectare la rețea pentru parcul eolian la sfârșitul lunii august. Cu această nouă instalație capacitatea totală a EDPR în Italia a ajuns la 463MW.

Prezent la inaugurare, Miguel Stilwell d’Andrade, CEO EDPR, a declarat: „Criza energetică cu care se confruntă în prezent Europa și independența energetică din ce în ce mai urgentă, ne determină să ne consolidăm angajamentul față de aprovizionarea și producerea de energie din surse regenerabile. Odată cu inaugurarea acestui nou parc eolian EDP contribuie cu mândrie la a face Italia mai ecologică și mai independentă energetic.”

Arătând implicarea instituțiilor și comunităților locale, la ceremonie au participat Francesco Micucci, primarul orașului Stigliano și Vincenzo Lacopeta, primarul orașului Craco, care a declarat: „Suntem mândri să contribuim ca o  comunitate pentru a răspunde unei mari cauze de interes național. Această instalație reprezintă o dovadă clară a devotamentului regiunii noastre pentru apărarea mediului și sustenabilitate.”

La eveniment au fost prezenți Duarte Bello, Chief Operating Officer al EDPR pentru Europa și Latam, și Roberto Pasqua, Director General al EDPR Italia, precum și o reprezentanță a elevilor din școlile primare locale.

Parcul eolian Craco și Stigliano, consolidează și mai mult legătura dintre EDPR și Italia. Compania este prezentă cu numeroase parcuri eoliene în țară și a lansat recent campania de crowdfunding „Energie împreună. Turul energiei regenerabile în Italia” pentru a oferi cetățenilor italieni oportunitatea de a face parte din tranziția energetică, recunoscând și recompensând legătura cu teritoriile.

De asemenea, EDPR se angajează să dezvolte programe de formare pentru tineri pentru a profita de oportunitățile de angajare oferite de prezența parcurilor eoliene în teritoriu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.