EDPR a inaugurat un nou parc eolian în Polonia. Va produce energie pentru a alimenta peste 85.000 de gospodării

Publicat pe Categorii Eolian, Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Regenerabile Eolian EDPR a inaugurat un nou parc eolian în Polonia. Va produce energie pentru a alimenta peste 85.000 de gospodării

EDP Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume și al doilea pe piața de energie regenerabilă din Polonia, a inaugurat astăzi parcul eolian Budzyń din vestul Poloniei.

Parcul eolian operează 35 de turbine, fiecare cu o capacitate de 2.0 MW, însumând o capacitate totală instalată de 70 MW. Proiectul va permite economisirea a peste 215.000 de tone de CO2 pe an și va furniza energie pentru mai mult de 85.000 de gospodării, potrivit unui comunicat transmis InvesTenergy. Acest nou parc eolian reflectă angajamentul EDPR față de dezvoltarea economiei locale prin crearea de noi locuri de muncă pe termen lung, precum și prin adăugarea de energie curată pe piața poloneză în perspectivă națională.

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanți ai administrației locale și reprezentanții EDPR, pe lângă participarea specială a elevilor din școala Budzyń. În total, peste 160 de participanți au sărbătorit inaugurarea.

Prezent la eveniment, Joaquim Barbosa, director general EDPR Polonia, a declarat: „Parcul eolian Budzyń este un punct de referină important pentru EDPR, atât din punct de vedere local, cât și național. Proiectul nu numai că va adăuga energie curată la rețea într-o perioadă atât de nesigură pentru piața energiei poloneze, dar va contribui, de asemenea, la scăderea prețurilor energiei, la crearea de noi locuri de muncă, infrastructură și venituri fiscale pentru administrația locală și cetățeni. EDPR contribuie cu mândrie la independența energetică a Poloniei și va continua să ajute la accelerarea tranziției energetice la nivel global”.

Construcția parcului eolian Budzyń a fost realizată în patru faze. Primii 40 MW au fost conectați la rețea la sfârșitul lunii aprilie 2022, iar următorii 20 MW la sfârșitul lunii august 2022. Cei 4MW și 6MW rămași vor fi conectați la sfârșitul lunii octombrie.

Parcul eolian din Budzyń (70 MW) este a treia investiție realizată de EDPR în Polonia – împreună cu Parcurile eoliene din Margonin (120 MW) și Pawłowo-Gołańcz (80 MW). Adunate, acestea pot furniza energie cu o capacitate totală de 270 MW.

De când a intrat pe piața poloneză în 2008, EDPR a construit în Polonia facilități de producție de peste 800 MW de energie regenerabilă, reflectând dedicarea sa de a accelera tranziția energetică în țară și la nivel global.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *