EDPR își schimbă modelul de operare la nivel global

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic EDPR își schimbă modelul de operare la nivel global
  • nă în 2025, vrea să implementeze 20 GW de capacitate nouă, cu o investiție suplimentară de capital de 19 miliarde de euro și o organizație cu 3.000 de angajați

EDP Renewables (Euronext: EDPR), al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume, și cu proiecte de energie regenerabilă în România, implementează un nou model de operare. Acesta include extinderea piețelor sale la nivel mondial, inclusiv prin achiziția Sunseap, care va permite grupului să își extindă prezența geografică pe 26 de piețe. De asemenea, noul model de operare include și creșterea ponderii producției de energie solare și a altor tehnologii noi, cum ar fi stocarea energiei și H2 (hidrogen verde), se precizează într-un comunicat al companiei.

Modelul de operare va organiza EDPR de-a lungul a trei regiuni: Europa-America Latină, America de Nord, și Asia-Pacific, urmărind totodată o abordare integrată a funcțiilor globale ca centre de excelență, cum ar fi Achiziții, Investiții și Inginerie Tehnică, unde compania își poate valorifica amprenta globală pentru a-și susține avantajul competitiv. Miguel Stilwell d’Andrade (CEO) și Rui Teixeira (CFO) vor lucra alături de cei desemnați ca COO pentru cele trei regiuni, Duarte Bello, lider în Europa și America Latină, Pedro Vasconcelos, lider în regiunea Asia-Pacific, Sandhya Ganapathy, lider în America de Nord, precum și alături de Bautista Rodriguez, Chief Technical Officer (CTO) și responsabil pentru afacerea offshore prin JV Ocean Winds al EDPR.

Prin intermediul noii structuri organizaționale și numirile în echipa de management, compania își consolidează regiunile sale de bază pentru a stimula creșterea, și pentru a-și întări poziția de lider pe aceste piețe.

EDPR și-a accelerat creșterea în 2021 prin adăugarea a 2,5 gigawați (GW) de noi capacități în primele 9 luni, ducând capacitatea instalată agregată la 13 GW.

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este lider mondial în sectorul energiei din surse regenerabile și al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume. Cu o dezvoltare certă, active de primă clasă și capacitate operațională de lider de piață, EDPR a cunoscut o dezvoltare excepțională în ultimii ani și este prezentă pe 26 piețe internaționale din Europa, America Latină, America de Nord și Asia*.

EDPR se angajează să promoveze progresele sociale în ceea ce privește sustenabilitatea și integrarea. Acest lucru este reflectat de includerea companiei în indicele Bloomberg al Egalității de Gen și de recunoașterea sa ca Angajator de Top 2020 în Europa (Spania, Italia, Franța, România, Portugalia și Marea Britanie) și ca Loc de Muncă de Top în 2020 în Statele Unite, fiecare din aceste recunoașteri onorând politicile companiei în favoarea angajaților.

EDP, acționarul principal al EDPR, este o companie energetică globală și un lider în crearea de valoare, inovare și sustenabilitate. EDP a fost inclus în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones timp de 14 ani consecutivi și a fost recent recunoscut ca fiind cea mai sustenabilă utilitate electrică din lume în indicele Dow Jones.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *