EDPR Renewables și gigantul din tech Meta încheie un PPA pentru un nou parc solar în SUA

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic EDPR Renewables și gigantul din tech Meta încheie un PPA pentru un nou parc solar în SUA

EDP Renewables, al patrulea cel mai mare producător de energie regenerabilă din lume (și cu proiecte de energie regenerabilă în România), prin filiala sa deținută în totalitate EDP Renewables North America LLC (EDPR NA) și Meta (gigantul din tech) au încheiat un contract bilateral de achiziție de energie pe termen lung (PPA) pentru 156 MW la parcul solar Cattlemen de 240 MW din orașul Milam, situat în centrul Texasului.

EDPR NA a dezvoltat și va construi, deține și opera parcul solar Cattlemen, care are o investiție de capital estimată la aproximativ 280 milioane de dolari. Parcul solar este preconizat că va fi operațional în 2023. Cattlemen va oferi comunității beneficii economice prin intermediul plăților ce vor fi făcute către proprietarii locali, a taxelor ce vor fi plătite pentru sprijinirea serviciilor comunitare esențiale și prin oportunitățile de angajare pe care le oferă în timpul fazelor de construcție și operațiune ale proiectului. De asemenea, proiectul va alimenta anual echivalentul a peste 37.000 de case medii din Texas și va ajuta la economisirea a aproximativ 304 milioane de galoane (1 galon aproximativ 3,78 litri) de apă pe an.

Cattlemen este al doilea PPA pe care EDP Renewables și Meta l-au implementat, primul fiind un PPA de 139 MW pentru parcul eolian Headwaters II de 200 MW din Indiana. Cele două companii au încheiat un parteneriat și pentru parcul solar Randolph de 200 MW al EDPR, unde întreaga capacitate a proiectului va fi dedicată sprijinirii centrului de date Meta din Mesa, Arizona. În total, EDPR și Meta lucrează împreună pentru a aduce 495 MW de energie regenerabilă în rețea, fapt ce consolidează obiectivul Meta de a-și susține operațiunile globale cu energie 100% regenerabilă.

„Pe măsură ce infrastructura noastră globală continuă să crească, parteneriate precum cel cu EDP Renewables sunt din ce în ce mai importante pentru noi pentru a ne îndeplini obiectivele ambițioase de sustenabilitate”, a declarat Urvi Parekh, Director Energie Regenerabilă al Meta. „Investiția în comunitățile locale este importantă pentru noi și suntem mândri că acest proiect aduce energie solară nouă în rețea, oferă locuri de muncă în construcții și contribuie la economisirea surselor locale de apă.”

„EDP Renewables este încântată să colaboreze încă o dată cu Meta, la un alt proiect de energie regenerabilă”, a declarat Miguel Stilwell d’Andrade, CEO al EDP & EDPR. „Proiecte precum parcul solar Cattlemen ne consolidează angajamentul de a accelera tranziția energetică, oferind în același timp energie verde, suport economic și oportunități comunităților locale în care activăm.”

EDP Renewables este lider în industria energiei regenerabile din Texas. În prezent, compania deține și operează șase proiecte de energie eoliană în stat, cu o capacitate totală de 1.089 MW, care generează energie electrică echivalentă cu consumul a peste 236.000 de locuințe medii din Texas. Prin proiectele sale, precum și prin sediul său din Houston, EDP Renewables a contribuit puternic la economia Texasului, prin cei peste 550 de locuitori pe care îi angajează și o investiție de capital estimată la 1,9 miliarde de dolari.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.